Reseptit

Maurilaiset oliivit

Ainekset

  • 250 g vihreitä oliiveja
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 appelsiini
  • mustapippuria
  • 1-2 rkl hienonnettua minttua
  • 3-4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Maurilaiset oliivit

Maurilaiset oliivit saavat välimerellistä makua mintusta ja appelsiinista. Ne maistuvat erinomaisesti alkupalana tai pikkunaposteltavana illanistujaisissa.

  1. Valuta oliivit. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Pese appelsiini, kuori perunankuorimaveitsellä niin ohuelti, ettei kuoreen jää valkoista osaa. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. Kuori appelsiinin päältä valkea osa pois. Lohko appelsiini ja paloittele lohkot. Rouhi seesaminsiemeniä kevyesti, lisää pippurimyllystä mustapippuria, hienonna joukkoon tuoretta minttua ja lisää hyvää oliiviöljyä.
  2. Laita oliivit kulhoon, lisää appelsiinipalat ja kuorisuikaleet. Sekoita kastike joukkoon. Tarjoa heti tai jääkaapissa jäähdytettynä.
Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maurilaiset oliivit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.