Mausteinen bouillabaisse-liemi halstratun lohen kera
Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Mausteinen bouillabaisse-liemi halstratun lohen kera

Ranskalainen klassikkokeitto tuo vaikutteita Rivieralta. Hienostunut bouillabaisse toimii alkupalapöydässä tai pääruokana tuoreen leivän kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mausteinen bouillabaisse-liemi:

1 sipuli
1 fenkoli
4 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
4 dl kuivaa valkoviiniä
7 dl vettä
300-400 g pakastesimpukoita, esim. venus- tai sinisimpukka (myös tuoreet käyvät)
2 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 ps (á 0,5 g) sahramia
1 tl harissatahnaa
1 tl timjamia
1 laakerinlehti
1 appelsiinin raastettu kuori
(1 rkl pastista eli anisviinaa)
4 rkl hummerifondia
1 1/2 dl kuohukermaa
Mainos

Halstrattu lohi:

300-400 g kirjolohen paksuinta osaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl sormisuolaa
1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
rouhittua mustapippuria

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteinen bouillabaisse-liemi halstratun lohen kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X