Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteinen katkarapucurry

Mausteinen katkarapucurry saa makunsa chilistä, inkivääristä ja valkosipulista. Nopea, tomaattipohjainen currykastike valmistuu puolessa tunnissa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mausteinen katkarapucurry:

  • 500 g pakastekatkarapuja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 cm:n pala inkivääriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuullota sipuleita ja inkivääriä miedolla lämmöllä öljyssä.

2. Kääntele joukkoon kurkuma ja paprikajauhe ja anna mausteiden lämmetä. Lisää tomaattimurska, chilikastike, sokeri ja suola. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia.

3. Valuta katkaravut ja lisää ne kastikkeeseen. Kuumenna.

4. Jaa kastike annoskulhoihin ja nauti höyryävänä tuoreen leivän kanssa.

Katso myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä

Anna.fi/ruoka: Katkaravut chili-suklaakastikkeessa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen katkarapucurry

Sinun täytyy kommentoidaksesi.