Reseptit
30-60 min
4

Mausteinen linssipata

Mausteinen linssipata on nopeasti kypsyvä kasvispata. Mausteinen tomaattikastike tarvitsee kuitenkin haudutusaikaa muhiakseen täyteen aromiinsa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mausteinen linssipata:

tilkka öljyä
1-2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 kanelitanko
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
2 tl Garam masala -mausteseosta
chilijauhetta
noin 1 tl suolaa
1 tl savustettua paprikajauhetta
3 dl punaisia linssejä
3 dl vettä
persiljaa tai korianteria

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja valkosipulin-kynnet, kuullota öljyssä. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja muut mausteet sekä tomaattimurska ja pyree. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää tarpeen mukaan vettä.

2. Lisää joukkoon vesi ja linssit. Linssit kypsyvät noin 15 minuutissa. Lisää linssipataan lopuksi silputut yrtit.

Lue myös: Miten linssejä käytetään? Poimi vinkit ja katso 6 herkullista ohjetta

Keskustelu

Älyttömän hyvä ruoka ja olen tehnytkin jo usean kerran kuussa. Vähän jugurttia päälle ja on herkullista 😛

Kommentoi juttua: Mausteinen linssipata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X