Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteinen omena-juureskakku

Valloittavan juureskakun salaisuus on yön yli vetäytyminen ja rapealla omenadukkah-mausteseoksella koristelu.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Omena-juureskakku:

  • 500 g juureksia, esim. porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 200 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl jauhettua kanelia, inkivääriä ja kardemummaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria

kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 25 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g valkosuklaata

Omena-dukkah:

  • 1 dl kuivattuja omenaviipaleita
  • 4 rkl kuorittuja manteleita
  • ½ dl kuorittuja seesaminsiemeniä
  • ½ tl korianterinsiemeniä
  • ½ tl jauhettua kanelia

Valmistusohje

Mausteinen omena-juureskakku leivotaan helposti näin:

1. Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos kevyesti sekoittaen. Valuta sulatettu ja hieman jäähtynyt voi taikinan joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi varovaisesti joukkoon juuresraaste ja pähkinät.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään.

3. Vatkaa tuorejuusto ja pehmeä voi tasaiseksi sähkövatkaimella. Sulata valkosuklaa, ja lisää jäähtyneenä samalla vatkaten seokseen. Irrota kakku vuoasta, ja levitä kuorrute kakun päälle.

4. Nosta omenadukkahin ainekset mortteliin, ja murskaa karkeaksi seokseksi. Koristele ja ripottele omenaseos kakun päälle.

Vinkki: Valmista omenadukkahia kaksinkertainen määrä. Se antaa niin aamupuurolle, jogurtille kuin lounas- salaatillekin uuden säväyksen.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 19/17.

Mehevöitä leivonnaiset juuresraasteilla:

palsternakkakakku

Palsternakkakakku

Bataattimuffinit

Bataattimuffinit

farmors cafen porkkanakakku

Farmors cafen porkkanakakku

Ruoka.fi: Suklaa-punajuurikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen omena-juureskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.