Reseptit
12
Kiitos

Mausteinen omena-juureskakku

Valloittavan, porkkanakakun tapaan leivotun juureskakun salaisuus on yön yli vetäytyminen ja rapealla omenadukkah-mausteseoksella koristelu.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Omena-juureskakku:

500 g juureksia, esim. porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa
100 g pekaanipähkinöitä
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl jauhettua kanelia, inkivääriä ja kardemummaa
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria

kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
25 g huoneenlämpöistä voita
100 g valkosuklaata

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos kevyesti sekoittaen. Valuta sulatettu ja hieman jäähtynyt voi taikinan joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi varovaisesti joukkoon juuresraaste ja pähkinät.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään.

3. Vatkaa tuorejuusto ja pehmeä voi tasaiseksi sähkövatkaimella. Sulata valkosuklaa, ja lisää jäähtyneenä samalla vatkaten seokseen. Irrota kakku vuoasta, ja levitä kuorrute kakun päälle.

4. Nosta omenadukkahin ainekset mortteliin, ja murskaa karkeaksi seokseksi. Koristele ja ripottele omenaseos kakun päälle.

Vinkki: Valmista omenadukkahia kaksinkertainen määrä. Se antaa niin aamupuurolle, jogurtille kuin lounas- salaatillekin uuden säväyksen.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 19/17.

Mehevöitä leivonnaiset juuresraasteilla:

palsternakkakakku

Palsternakkakakku

Bataattimuffinit

Bataattimuffinit

farmors cafen porkkanakakku

Farmors cafen porkkanakakku

Ruoka.fi: Suklaa-punajuurikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteinen omena-juureskakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X