Reseptit
yli 60 min
4

Mausteinen possupata

Kun valmistat liharuokaa, varaa aikaa. Edullisem­mat ruohon­osat, kuten pos­sun lapa, vaativat pitkän haudutus­ajan. Padasta riittää kuitenkin syötävää useammaksikin päiväksi. Pakasta tähteeksi jäänyt pata annosrasioissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mausteinen possupata:

1,4 kg luullista porsaan suolalapaa
1 rkl öljyä ja voita
1 1/2 rkl jauhettua korianterinsiementä
1 tl suolaa
1/2 tl currya
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl tomaattisosetta
1 1/2 rkl soijakastiketta
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 laakerinlehti
2 lihaliemikuutiota
noin 7 dl vettä

Valmistusohje

1. Irrota kamaraosa lihasta. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Luuosaan saa jäädä myös hieman lihaa.

2. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihapalat öljy-voiseoksessa, kunnes ne saavat kauniin värin. Lisää mausteet, tomaattisose ja soija. Siirrä lihat pataan. Paahda myös kamaraa ja luupalaa molemmin puolin hetken aikaa.

3. Kuori ja lohko sipulit neljään osaan ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi ja lisää pataan sipuleiden kanssa. Lisää laakerinlehti, liemikuutiot ja nestettä niin, että lihat juuri peittyvät. Lisää pataan myös luu sekä kamaraosa.

4. Anna possupadan hautua 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Poista kamara sekä luuosa ja irrota lihat talteen. Tarkista liemen maku ja mausta tarvittaessa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 02/19.

Lihapataa joka makuun: 

vietnamilainen liha-kurpitsapata

Vietnamilainen liha-kurpitsapata

juures-lihapata

Juures-lihapata

riistapata

Riistapata

Anna.fi: Suppilovahvero-lihapata

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteinen possupata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X