Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperichutney

Raparperichutney on makean mausteinen hilloke, joka sopii mitä parhaimmin grillattujen liharuokien lisukkeeksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Raparperichutney

  • 500 g raparperia
  • 3 sipulia
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 3 dl hillosokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Raparperichutney tehdään helposti näin:

  1. Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi. Silppua sipuli.
  2. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna. Hauduta kunnes raparperi on pehmennyt soseeksi, noin 15 minuuttia.
  3. Kaada kuuma raparperichutney lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa chutneya grillatun lihan kanssa.
Raparperichutney on makean mausteinen hilloke.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperichutney

Sumppi-Ruusa

Kuinka kauan toi chutney säilyy jääkaapissa?

Anu Vaskimo

Hei, kiitos kysymästä, chutney säilyy parisen viikkoa jääkaapissa.

Veera

Hei! Tein tällä ohjeella ja vieläpä tuplana. Pettymys oli suuri kun chutney haisi ja maistui vain aivan etikalta. Se oli käyttökelvotonta ja joutui ikävä kyllä roskiin. Muissa ohjeissa käytetään murto-osa etikkaa kuin mitä tässä. En voi suositella.

Eeva

Todella hyvää, nam!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.