Mausteinen raparperimehu
Raparperimehu on kesän raikkain janojuoma. Kanelintuoksuinen raparperimehu maistuu kesällä kylmänä janojuomana ja talvella lämmittävänä glöginä.
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Raparperimehu
- 1.2 kg raparperia
- 4 dl vettä
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 3.5 dl sokeria
- 1 dl tummaa siirappia
Valmistusohje
Ohjeella valmistat noin litran raparperimehua.
1. Huuhtele raparperit ja paloittele noin sentin paloiksi. Mittaa kattilaan vesi ja mausteet. Kiehauta ainekset. Lisää raparperinpalat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
2. Levitä märkä sideharso isoon siivilään kattilan päälle ja kaada raparperiseos siivilään. Anna valua rauhassa. Kierrä sen jälkeen liina tiukaksi kierteeksi, jotta saat valutettua kaiken mehun kattilaan. Paina nyyttiä kauhalla.
3. Lisää raparperimehuun sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi. Poista reikäkauhalla pinnalle muodostunut vaahto.
4. Täytä puhtaat ja kuumennetut pullot piripintaan mehulla. Sulje heti korkeilla ja anna jäähtyä. Säilytä raparperimehu viileässä. Laimenna mehu suhteessa 1:3.
Vinkki: Kanelintuoksuinen raparperimehu maistuu kesällä kylmänä janojuomana ja talvella lämmittävänä glöginä.
Resepti: Anne Pulliainen, Oulu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteinen raparperimehu