Reseptit

Mausteinen tomaattikastike

Ainekset

  • 2 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 kg omenoita
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl punaista paprikaa
  • 2 dl rusinoita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2.5 dl viinietikkaa
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 2 kpl maustemitallista cayennepippuria tai chilijauhetta

Valmistusohje

Mausteinen tomaattikastike

 

  1. Kalttaa tomaatit kuorettomiksi: leikkaa tomaattien päihin veitsellä ristiviillot ja laita kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Tomaattien kuoret alkavat irrota ja ne on helppo kuoria.
  2. Leikkaa kuoritut tomaatit lohkoiksi. Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa lohkoiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele paprikat, poista siemenkota ja pilko pieniksi kuutioiksi.Laita kasvikset kattilaan ja kiehauta.
  4. Hienonna rusinat veitsellä pienemmiksi. Lisää kattilaan kiehuvien kasvisten sekaan rusinat,fariinisokeri, viinietikka ja mausteet.
  5. Keitä tomaattikastiketta kannen alla hauduttaen ainakin tunnin ajan. Sekoita välillä, etteikastike pala pohjaan.
  6. Maista kastiketta ja lisää halutessasi mausteita. Kaada kastike kuumennettuihin tölkkeihintai pulloihin ja säilytä kylmässä. Tomaattikastike säilyy jääkaapissa tiiviissä tölkissä vähintään kuukauden.

Kokeile myös kurkkurelissiä ja tomaatti-ananassalsaa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen tomaattikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.