Mausteinen valkosuklaakaakao Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteinen valkosuklaakaakao

Mausteinen valkosuklaakaakao on ylellinen jälkiruoka, jota nautitaan hitaasti ja hartaasti.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2 annosta

Ainekset

Mausteinen valkosuklaakaakao

  • 75 g valkosuklaata
  • ripaus cayennepippuria
  • ¼ tl kanelia
  • 1 kpl kananmuna
  • 3 dl maitoa

koristeeksi:

  • kanelitanko

Valmistusohje

Mausteinen valkosuklaakaakao tehdään näin:

1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Tee mukeihin tai laseihin raidat osasta valkosuklaata. Sekoita mausteet ja kananmuna jäljellä olevaan sulaan suklaaseen. Sekoita joukkoon 1 dl kylmää maitoa. Lämmitä seosta vesihauteessa kohtalaisella lämmöllä samalla vatkaten, kunnes se muuttuu kuohkeaksi. Älä anna kiehua.

2. Lämmitä loput maidosta höyryäväksi maitovaahdoksi.

3. Valuta juoma lämmitettyihin laseihin ja valuta päälle höyrytettyä maitoa ja maitovaahtoa. Nosta kuppiin kanelitanko, jolla juomaa  voi sekoittaa. Tarjoa mausteinen valkosuklaakaakao juhlien jälkiruokana tai jouluaterian makeana päätöksenä.

Lue myös: Näin syntyy täydellinen Irish coffee

Lue myös Anna.fi: Parhaat lämmikkeet pimeneviin syysiltoihin – taltuta koleus Grand marnier -kahvilla, portviiniglögillä tai perinteisellä minttukaakaolla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen valkosuklaakaakao

Sinun täytyy kommentoidaksesi.