Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteiset broilerinsiivet

Mausteiset broilerinsiivet sopivat arkeen ja juhlaan. Sherry, tumma soijakastike, sokeri ja chili antavat broilerinsiiville luonteikkaan maun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mausteiset broilerinsiivet

  • 1 kg broilerinsiipiä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3-4 rkl kuivaa sherryä
  • 2-3 dl vettä
  • 3 kpl tähtianista
  • 1 kpl kanelitanko
  • 2-4 rkl tummaa soijakastiketta
  • 1 rkl tummaa sokeria
  • (chiliä)
  • (suolaa)

Valmistusohje

Mausteiset broilerinsiivet valmistuvat näin:

  1. Öljyä iso paistinpannu tai vokkipannu ja paista broilerinsiipiä hetki, lisää sherry ja kypsentele siipiä käännellen pannulla, niin että suurin osa nesteestä haihtuu.
  2. Lisää pari desilitraa vettä sekä tähtianikset ja kanelitanko. Peitä kannella ja kypsennä viitisen minuuttia.
  3. Lisää soijakastike ja sokeri ja hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kääntele siipiä välillä ja lisää tarvittaessa hiukan vettä tai poista kansi. Kastikkeesta pitää tulla paksua, että se tarttuu siipiin.
  4. Tarkista maku ja tarjoa mureat mausteiset broilerinsiivet kuumana riisin kanssa tai kylmänä vaikkapa noutopöydässä. Lisukkeeksi sopivat pikapaistetut kasvikset tai tomaatti-sipulisalaatti ja linssimuhennos.

VINKKI.

  • Jos marinoimattomia broilerinsiipiä on vaikea saada kaupasta, osta marinoituja ja huuhtele marinadi pois ennen paistamista.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tulistunut broileri


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset broilerinsiivet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.