Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Mausteiset karitsapullat Lähi-idän tyyliin

Kurkuma, kaneli ja juustokumina maustavat nämä ihanuudet.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lihapullat

1 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kourallinen pinjansiemeniä rouhittuna
400 g karitsan jauhelihaa
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua kurkumaa
1/2–1 tl jauhettua kanelia
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
hienonnettuja yrttejä esim. korianteria ja persiljaa
1 kananmuna
Mainos

Tomaattikastike

1 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna (voit laittaa enemmänkin jos haluat)
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl fariini-, ruoko- tai kidesokeria
1–2 rkl balsamicoa
hienonnettuja tuoreita yrttejä
suolaa ja pippuria
vettä kastikkeen notkistamiseen
pinjansiemeniä koristeluun

Valmistusohje

  1. Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu puna- ja valkosipuli sekä pinjansiemenhakkelus. Älä ruskista.
  2. Kaada kuullotetut raaka-aineet kulhoon ja lisää jauheliha, mausteet, yrtit sekä kananmuna. Puristele taikina tasaiseksi massaksi. Paista kullanruskeiksi.
  3. Valmista kastike.
  4. Pilko ja kuullota hienonnetut sipulit kattilassa. Lisää muut ainekset ja keitä niitä kattilassa miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Voit halutessasi sosuettaa kastikkeen sauvasekoittimella.
  5. Lisää paistetut lihapullat kastikkeeseen. Tarjoa turkkilaisen jogurtin, hienonnettujen yrttien sekä hyvän, juureen leivotun leivän kanssa. Koristele annos lopuksi pannulla nopeasti paahdetuilla pinjansiemenillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteiset karitsapullat Lähi-idän tyyliin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X