Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteiset kebakot

Helpot kebakot ovat oiva buffetpöydän tarjottava. Ne voi esivalmistella vartaisiin edellisenä päivänä ja nostaa grilliin tai uuniin ennen juhlien alkua. Karitsanjauheliha tuo mainion maun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Mausteiset kebakot:

  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl ras el hanout ­mausteseosta
  • 1 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • 500 g karitsan jauhelihaa
  • 500 g naudan jauhelihaa

Valmistusohje

1. Hienonna 1 dl tuoretta lehtipersiljaa, 1 dl tuoretta minttua ja 2 rkl tuoretta timjamia, raasta 1 sitruunan kuori, hienonna 1 sipuli ja 1valkosipulinkynsi. Yhdistä yrtit, sipulit ja sitruunan raastettu kuori sekä 1 tl chilirouhetta, 1 tl suolaa, 1 rkl ras el hanout mausteseosta, 1 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia, 500 g karitsan jauhelihaa ja 500 g naudan jauhelihaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Muotoile taikinasta pitkulaisia kebakkoja grillivartaiden ympärille. Grillaa kebakoita noin 10 minuuttia tai paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Lue myös: Thai-kanavartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset kebakot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.