Reseptit

Mausteiset pikkupitsat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

pohja:

  • 2 dl vettä
  • 15-20 g hiivaa
  • noin 5 dl pitsajauhoja (esim. Myllyn Paras)

Täytteet:

  • noin 2 dl aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä kastiketta (esim. Heinz)
  • 100 g salamia tai pepperonimakkaranaa ohuina siivuina
  • 200 g taleggio- tai mozzarellajuustoa
  • 1 tlk punaisia säilykemaustepaprikoita
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Mausteiset pikkupitsat

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
2. Esivalmistele täytteet. Viipaloi tai raasta juusto. Valuta ja halkaise säilykemaustepaprikat.
3. Jaa taikina noin 25 osaan ja kauli taikinapalat ohuiksi pieniksi pitsapyörylöiksi. Laita pitsapohjat pellille leivinpaperin päälle. Levitä pohjille aurinkokuivatuista tomaateista valmistettua kastiketta ja asettele päälle salamiviipaleita, maustepaprikanpuolikkaita ja juustoa.
4. Paista uunissa 225-250 asteessa noin 10 minuuttia. Viimeistele pitsat basilikanlehdillä ja tarjoa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset pikkupitsat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.