Reseptit
alle 30 min
6

Mausteiset popcornit

Chilijauheella ja parmesaanijuustolla saat popcorneihin hetkessä uutta jujua. Muista käyttää vastaraastettua parmesaania, pulverimainen juusto ei tartu kunnolla popcorneihin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mausteiset popcornit:

1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl maissinjyviä popcorneja varten

Mausteet:

1/2-1 tl suolaa
1 tl cayennepippuria tai chilijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
öljyä sparypullosta
2 dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää maissinjyvät ja laita kansi päälle. Laske lämpötilaa, jotta jyvät eivät pala. Kun popcornit alkavat poksahdella, sekoita pari kertaa ravistamalla kattilaa. Popcornit ovat valmiita, kun poksahtelu harvenee. Siirrä kattila levyltä.

2. Sekoita yhteen suola, cayennenpippuri ja paprikajauhe.

3. Kaada kolmasosa valmiita popcorneja tarjoilukulhoon. Suihkauta öljyä popcorneihin, ripottele päälle kolmasosa juustoraasteesta ja mausteseoksesta, älä sekoita. Toista niin, että kaikki popcornit ja mausteet ovat käytetty. Maut sekoittuvat itsestään, kun jokainen kahmaisee kulhosta popcorneja.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Lisää naposteltavaa:

chili-nachot

Chilinachot

tonnikalanachot

Tonnikalanachot

toffeiset popparikarkit

Toffeiset popparitikkarit

Ruoka.fi: Jouluiset karamellipopcornit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteiset popcornit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X