Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Maustettu voi x 3

Rapujuhlissa leivän levitteenä tarjoillaan tietysti aitoa voita. Uutta jujua juhlapöytään saat helposti maustamalla voin ruskistetulla voilla, tillillä ja sitruunalla tai retiisinnaateilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

KINUSKIVOI ELI PAAHDETULLA VOILLA MAUSTETTU VOI:

100 g pehmeää voita
100 g voita

TILLI-SITRUUNAVOI

200 g voita
4 rkl hienonnettua tilliä
1 luomusitruunan raastettu kuori
1 rkl sormisuolaa
Mainos

RETIISINNAATTIVOI:

200 g pehmeää voita
1 nippu retiisejä

Valmistusohje

KINUSKIVOI ELI PAAHDETULLA VOILLA MAUSTETTU VOI:

Ota 100 g voita ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön. Sulata lisäksi 100 g voita kattilassa. Jatka sulatusta keskilämmöllä, kunnes voi alkaa paahtua. Kun se on kauniin vaaleanruskeaa, nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä.

Sekoita jäähtynyt paahtunut voi pehmeän voin joukkoon. Lusikoi tarjoiluastiaan ja nosta jääkaappiin. Nosta tarjolle hetkeä ennen syömistä.

TILLI-SITRUNAVOI:

Ota 200 g voita ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön. Hienonna 4 rkl tilli ja raasta 1 luomusitruunankuori. Sekoita ne pehmeän voin joukkoon yhdessä 1 rkl sormisuolan kera. Lusikoi tarjoiluastiaan ja nosta jääkaappiin. Nosta tarjolle vähän ennen syömistä.

RETIISINNAATTIVOI:

Ota 200 g voita ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön. Pese 1 nippu retiisejä ja naatit hyvin. Hienonna naatit aivan hienoksi. Viipaloi osa retiiseistä ja jätä osa kokonaisiksi. Sekoita hienonnetut naatit voin joukkoon. Lusikoi voi tarjoiluastiaan ja nosta jääkaappiin. Nosta tarjolle vähän ennen syömistä. Koristele retiisisiivuilla. Kokonaiset retiisit voi jättää koristeeksi tai tarjoilla kulhosta erikseen.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 7/19.

Katso myös: Ruskistettu voi – kaikki ruoka paranee tällä pienellä niksillä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maustettu voi x 3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X