
Maustettu viinietikka
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Maustettu viinietikka
- ½ dl tuoretta oreganoa
- 3 kuorittua valkosipulinkynttä
- 3-4 dl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
Valmistusohje
Maustettu viinietikka valmistuu helposti näin:
- Asettele valitsemasi yrtit ja mausteet pieneen lasipulloon. Hyviä yhdistelmiä ovat esimerkiksi oregano-valkosipuli, rakuuna-korianterinsiemenet ja tilli-sitruunankuori.
- Kaada valkoviinietikka varovasti pulloon. Sulje korkki ja anna tekeytyä viikko.
- Maustettu viinietikka sopii salaattikastikkeeksi, marinadiksi ja kastikkeisiin.
Vinkki: Kokeile myös yrittiöljyjä.
Lue myös Anna.fi: Näin teet rosmariini-hunjamarinoidut valkosipulinkynnet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maustettu viinietikka