Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maustevoi

Maustevoi maustetaan upeasti paahdetulla valkosipulilla. Se on helppo tehdä ja nostaa grillipihvin hetkessä luksusluokkaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Maustevoi

  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 100 g voita
  • 2 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Maustevoi tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kahdesta kokonaisesta valkosipulista pala pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita valkosipulit leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan, sivele päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja paista valkosipuleita 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Purista paahtuneet kynnet kulhoon. Lisää  100 grammaa pehmeää voita ja soseuta. Hienonna joukkoon kaksi ruokalusikallista rosmariinia, puoli teelusikallista mustapippuria ja puoli teelusikallista suolaa.

3. Lusikoi maustevoi leivinpaperille ja kääri rullalle. Säilytä jääkaapissa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2022.

Lue myös: Parhaat grillikastikkeet – kokeile gado gadoa, raparperi-bbq-kastiketta ja vihreää mojokastiketta

Lue myös Anna.fi: Kastike kruunaa aterian – kokeile pähkinäistä satayta, tulista romescoa ja yrttistä chermoulaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maustevoi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.