Appelsiini-suklaakuivakakku
Appelsiini-suklaakakku on mehevä vierasvara ja kahvipöydän herkku. Appelsiinin ja tumman suklaan maut täydentävät tässä kakussa upeasti toinen toisiaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Appelsiini-suklaakuivakakku
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 120 g taloussuklaarouhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Appelsiini-suklaakuivakakku leivotan helposti näin:
1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti. Lisää hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä suklaarouhe. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen. Sekoita tasainen kakkutaikina.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti.
3. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa appelsiini-suklaakuivakakku ritilälle jäähtymään.
Lue myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta
Lue myös Anna.fi: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiini-suklaakuivakakku
Minkä kokoiseen vuokaan tämä ohje on?
Ei ollut ainakaan 24 cm kakkuvuokaan… 😀
Voisiko laittaa kakunteko ohjeen niin, että sen löytää. Ohjeessa luki ” Jatkuu mainosten jälkeen.” Ohje oli kuitenkin reseptin takana.