Reseptit
yli 60 min
12

Mehevä kirsikkapiirakka

Jos rakastat kirsikoita, ihastut takuulla myös tähän mehevään kirsikkapiirakkaan. Sen pohjaan tulee mausteeksi sitruunaa ja superkirsikkaiseen täytteeseen muutama tippa karvaasmantelia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

6 dl vehnäjauhoja
1 maustemitta suolaa
225 g kylmää voita kuutioina
2 rkl sitruunamehua
5 rkl jääkylmää vettä

Täyte

12 dl (1 kg) tuoreita kirsikoita
2 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
ripaus suolaa
1 rkl sitruunamehua
3 tippaa karvasmanteliöljyä
25 g voita
1 rkl sokeria

Valmistusohje

Valmistusaika 1 ½ tuntia
Taikinan lepuutusaika 4–10 tuntia

1. Mittaa jauhot, suola ja voikuutiot monitoimikoneeseen tai hakkaa ainekset muruiseksi seokseksi leivinlaudalla. Sekoita joukkoon nesteet ja muovaa taikinapalloksi. Pakkaa taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

2. Huuhdo ja valuta kirsikat, poista kivet. Sekoita joukkoon muut täyteainekset. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

3. Ota taikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Kauli 2/3 taikinasta noin 3 cm:n paksuiseksi ja noin 5 cm vuokaa suuremmaksi kiekoksi, ja painele se piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräinen reuna pois ja anna pohjan jäähtyä hetki jääkaapissa. Kauli lopputaikina parin sentin levyisiksi nauhoiksi ristikkoa varten.

5. Levitä kirsikat vuokaan. Lisää pinnalle voita lastuina. Voitele piirakan reunat vedellä ja asettele taikinanauhat ristikoksi pinnalle. Painele nauhat reunoihin ja ripottele piirakan päälle sokeria.

6. Kypsennä uunissa 225 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja kypsennä vielä 40 minuuttia.

Lisää reseptejä kirsikoista: 

Kirsikkaleivokset
Valkosuklainen kirsikkakakku
Aromikas kirsikkatorttu
Ruoka.fi: Kirsikka-suklaapannukakut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mehevä kirsikkapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X