Herkullinen lammaskaali
Lammaskaali on helppo viikonloppuruoka, sillä se kypsyy kuin itsekseen ja sopii hyvin lämmitettäväksi uudelleen ja pakastettavaksi. Katso ohje, joka on isoäidin keittiöstä!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Lammaskaali
- 1 kpl pieni kaalinpää
- voita
- 1 kg luista lampaanlapaa, rintaa tai kylkeä
- 4 kpl porkkanaa tai paketti miniporkkanoita
- 2 kpl sipulia
- 10 kpl maustepippuria
- 1 kpl laakerinlehti
- 1 tl suolaa
- ½ tl Provencen yrttiseosta
- vettä 1/3 padan korkeudesta
Valmistusohje
Lammaskaali valmistuu helposti näin:
1. Silppua kaali ja ruskista kevyesti voissa rautapadassa.
2. Paloittele lammas ja ruskista paistinpannulla. Lisää lampaanliha pataan kaalin joukkoon.
3 Paloittele pataan sipulit ja porkkanat, miniporkkanat voit lisätä kokonaisina. Hieraise maustepippurit kämmenien välissä öljytilkan kanssa ja lisää pataan muiden mausteiden kanssa.
4. Huuhtele paistinpannu vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää vettä kunnes lientä on kolmannes padan korkeudesta. Peitä pata kannella ja hauduta parisen tuntia välillä sekoittaen. Mitä miedompi lämpö, sen pidempi kypsymisaika. Kaali on kuumanherkkä, joten mieto lämpö on hyväksi. Lammaskaali voidaan hauduttaa myös 200-asteisessa uunissa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Kokkaa eri kaaleista – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit valkokaalista broccoliniin
Lue myös Anna.fi: Näin teet herkulliset sieni-kaalikääryleet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herkullinen lammaskaali