Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lampaanviulu kahvi-kermakastikkeen kanssa

Lampaanviulu sivellään sinapilla ja paistetaan meheväksi perinteisen kermaisen kahvikastikkeen kanssa. Tämä lampaanviulu on perinteinen pohjalainen pitopöytien tarjottava.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Lampaanviulu

  • 2 - 3 kg lampaanreittä (viulu)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ¾ dl sinappia

Kahvi-kermakastike

  • lampaanviulun paistoliemi pannulta
  • ¾ dl vahvaa kahvia
  • 1 ½ dl kermaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Lampaanviulu kahvi-kermakastikkeen kanssa valmistuu helposti näin:

  1. Ota lammas hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Hiero lampaan pintaan suolaa ja mustapippuria.
  3. Voitele lampaanliha kauttaaltaan sinapilla ja paista lammasta uuniritilän päällä 100 asteessa 3-4 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 70 astetta. Jos haluat täysin kypsän paistin, anna lihalämpömittarin nousta 75 asteeseen. Pidä uuniritilän alla uunipannua, jotta saat kerätty paistoliemen talteen kastikkeen valmistusta varten.
  4. Ota paisti uunista ja kiedo folioon vetäytymään joksikin aikaa, vähintään 15 minuutiksi ennen leikkaamista.
  5. Tee sitten kastike. Huuhtele uunipannu kahvilla ja kermalla ja mausta suolalla sekä mustapippurilla, niin saat maukkaan kastikkeen.
  6. Leikkaa lampaanviulu vinosti luuhun päin viipaleiksi. Käytä apuna paistiveistä ja -haarukkaa. Lisää viipaleille suolaa, jos on tarvis. Nauti mehevä lampaanviulu kahvi-kermakastikkeen kanssa ja tarjoa lisukkeena paahdettuja valkosipuli-rosmariiniperunoita tai lohkoperunoita ja vihanneksia.
Karitsanpaisti, maustettu yrteillä, sitruunalla ja valkosipulilla

Lue myös: Näin teet mehevän sitruunalla maustetun lampaanpaistin 

Lue myös Anna.fi: Lammasta yhdeksällä tavalla – katso reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lampaanviulu kahvi-kermakastikkeen kanssa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.