Lampaanviulu kahvi-kermakastikkeen kanssa
Lampaanviulu sivellään sinapilla ja paistetaan meheväksi perinteisen kermaisen kahvikastikkeen kanssa. Tämä lampaanviulu on perinteinen pohjalainen pitopöytien tarjottava.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Lampaanviulu
- 2 - 3 kg lampaanreittä (viulu)
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ¾ dl sinappia
Kahvi-kermakastike
- lampaanviulun paistoliemi pannulta
- ¾ dl vahvaa kahvia
- 1 ½ dl kermaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Lampaanviulu kahvi-kermakastikkeen kanssa valmistuu helposti näin:
- Ota lammas hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
- Hiero lampaan pintaan suolaa ja mustapippuria.
- Voitele lampaanliha kauttaaltaan sinapilla ja paista lammasta uuniritilän päällä 100 asteessa 3-4 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 70 astetta. Jos haluat täysin kypsän paistin, anna lihalämpömittarin nousta 75 asteeseen. Pidä uuniritilän alla uunipannua, jotta saat kerätty paistoliemen talteen kastikkeen valmistusta varten.
- Ota paisti uunista ja kiedo folioon vetäytymään joksikin aikaa, vähintään 15 minuutiksi ennen leikkaamista.
- Tee sitten kastike. Huuhtele uunipannu kahvilla ja kermalla ja mausta suolalla sekä mustapippurilla, niin saat maukkaan kastikkeen.
- Leikkaa lampaanviulu vinosti luuhun päin viipaleiksi. Käytä apuna paistiveistä ja -haarukkaa. Lisää viipaleille suolaa, jos on tarvis. Nauti mehevä lampaanviulu kahvi-kermakastikkeen kanssa ja tarjoa lisukkeena paahdettuja valkosipuli-rosmariiniperunoita tai lohkoperunoita ja vihanneksia.
Lue myös: Näin teet mehevän sitruunalla maustetun lampaanpaistin
Lue myös Anna.fi: Lammasta yhdeksällä tavalla – katso reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lampaanviulu kahvi-kermakastikkeen kanssa