Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehevä porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku on juhlapöydän taattu suosikki. Kaunis kakku koristellaan simppelisti söpöillä syötävillä orvokeilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Mehevä porkkanakakku

  • 5 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  • 400 g porkkanaa raastettuna
  • 1 prk (200 g) ananasmurskaa
  • 70 g saksanpähkinöitä
  • 2 dl rypsiöljyä

Kuorrutus ja täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 6 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • 1 ruukku syötäviä orvokkeja (Järvikylä)

Valmistusohje

Mehevä porkkanakakku valmistuu helposti näin:

  1. Aseta leivinpaperipala pohjan ja reunarenkaan väliin. Öljyä kevyesti irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) reunat. Pienempää vuokaa käyttäessä, saat korkeamman kakun. Leikkaa leivinpaperista reunoille 10 cm:n suikaleet ja aseta reunoille.
  2. Varaa pöydälle 400 grammaa porkkanaraastetta, purkki eli 200 grammaa ananasmurskaa liemineen, pussi eli 70 grammaa saksanpähkinöitä rouhittuna. Vatkaa viisi kananmunaa ja neljä desilitraa sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eli kuusi desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista kanelia ja neljäsosa teelusikallinen jauhettua muskottipähkinää keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen porkkanaraasteen, ananasmurskan ja hienonnetun saksanpähkinän kanssa. Lisää lopuksi joukkoon kaksi desilitraa rypsiöljyä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 80 minuutin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä pitkällä tikulla. Kun keskeltä kakkua kokeiltaessa tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.
  3. Vatkaa kuorrutuksen ainekset eli 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 200 grammaa huoneenlämpöistä voita, kuusi desilitraa tomusokeria, yhden sitruunan raastettu kuori ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria keskenään. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja levitä päälle 1/4 kuorrutuksesta. Toista seuraava kerros samoin. Nosta päälle kansi ja levitä loput kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille.
  4. Koristele mehevä porkkanakakku orvokeilla lehtineen. Jos kakkusi on korkea, voit koristella reunat myös kukilla varsineen.

Vinkki! Kokeile myös piparkakun makuista porkkanakakkua.

mehevä porkkanakakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2023.

Lue myös Anna.fi: Porkkanakääretorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehevä porkkanakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.