Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehevä sienirisotto

Sienirisotto saa makua ripauksesta sitruunamehua, tuoreesta timjamista, valkosipulista ja parmesaanijuustosta. Ota talteen Kotilieden hittiohje!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sienirisotto:

  • 1 pss (200 g) pakastettuja herkkutatteja tai muita sieniä
  • 2-3 salottisipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 8 dl vettä
  • 1 kana- tai kasvisliemikuutio
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 4 dl risottoriisiä
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 75 g parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Sienirisotto syntyy näin:

1. Sulata ja kuutioi sienet. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi ja liuota siihen liemikuutio. 2. Kuumenna rasva pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja sienet ja kuullota hetken. Lisää riisi ja timjami ja kääntele hetken. Lisää 2 dl lientä ja sitruuna mehu, anna kiehahtaa ja hauduta samalla sekoittaen, kunnes neste imeytyy riiseihin. 3. Jatka valmistusta lisäämällä aina 1 dl lientä kerrallaan. Kypsennä risottoa, kunnes se on kypsää ja pehmeää, noin 20 minuuttia. 4. Lisää parmesaaniraaste sienirisottoon aivan lopuksi ja kuumenna vielä hetken.

Lue myös: Tatit ovat ruokasienten aatelistoa – näin tunnistat tatit!

Anna.fi: Sienirisotto ja villiyrttejä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehevä sienirisotto

rraimo

Vaikuttaa käyttökelpoiselta, josko huomenna tekisin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.