
Mehevä taatelikakku
Mehevä taatelikakku on hyvin säilyvä kahvikakku, joka saa karpalosta kirpeyttä ja kahvi-suklaaseoksesta muhkeaa aromia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mehevä taatelikakku:
- 3 dl kahvijuomaa
- 2 dl sokeria
- 1 pkt (250 g) taateleita
- 200 g voita tai margariinia
- 2 kananmunaa
- 100 g taloussuklaata
- 1 dl jäisiä karpaloita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vanilliinisokeria
Valmistusohje
Mehevä taatelikakku valmistuu näin.
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1,5 litran vetoinen rengasvuoka.
2. Keitä taatelit pehmeiksi kattilassa kahvin ja sokerin kanssa. Lisää lopuksi rasva ja kiehauta.
3. Anna seoksen jäähtyä. (Voit hienontaa sauvasekoittimella soseeksi.)
4. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.
5. Sekoita karkeaksi rouhittu suklaa, jäiset karpalot ja muut kuiva-aineet vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan.
6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
7. Paista taatelikakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Kumoa taatelikakku vähän jäähtyneenä.
Resepti: Maija Aaltonen, Parikkala
Kokeile myös muita meheviä kakkureseptejä: Portviini-taatelikakku Mausteinen suklaa-perunakakku Viikunakakku Ruoka.fi: Karpalokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mehevä taatelikakku
Missä kohtaa jäiset karpalot laitetaan? Koetin tavata reseptiä, mutta en hoksaa.
Ohjeen kohdassa 5.
Hei, samassa kohdassa kuin suklaakin. Maukkaita leivontahetkiä!
Onko tuo valkoinen kakun päällä tomusokeria, vai jotain muuta sokeria? Tomusokeri kun sulaa kakun päälle.
Lienee lumijauhetta 😁
Aivan ihana ohje <3 On todella mehevä ja makoisa <3
Vävy oli tehnyt kyseisen kakun. Oli tosi hyvää ja antoi ohjeen minullekin. Voisiko karpalot korvata pakastepuolukoilla, kun ei ole karpaloita.
Hei RaiPe! Ihana kuulla, että kakku on ollut hyvää. Karpalot voi hyvin korvata puolukoilla. Niistä saa saman kirpakkuuden kakkutaikinaan. Iloisia leivontahetkiä!