Reseptit
yli 60 min
30
Kiitos

Mehevä taatelikakku

Mehevä taatelikakku on hyvin säilyvä kahvikakku, joka saa karpalosta kirpeyttä ja kahvi-suklaaseoksesta muhekaa aromia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mehevä taatelikakku:

3 dl kahvijuomaa
2 dl sokeria
1 pkt (250 g) taateleita
200 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
100 g taloussuklaata
1 dl jäisiä karpaloita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1,5 litran vetoinen rengasvuoka.

2. Keitä taatelit pehmeiksi kattilassa kahvin ja sokerin kanssa. Lisää lopuksi rasva ja kiehauta.

3. Anna seoksen jäähtyä. (Voit hienontaa sauvasekoittimella soseeksi.)

4. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.

5. Sekoita karkeaksi rouhittu suklaa, jäiset karpalot ja muut kuiva-aineet vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan.

6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

7. Paista taatelikakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Kumoa taatelikakku vähän jäähtyneenä.

Resepti: Maija Aaltonen, Parikkala

Kokeile myös muita meheviä kakkureseptejä:
Portviini-taatelikakku
Mausteinen suklaa-perunakakku
Viikunakakku
Ruoka.fi: Karpalokakku

Keskustelu

Onko tuo valkoinen kakun päällä tomusokeria, vai jotain muuta sokeria? Tomusokeri kun sulaa kakun päälle.

Kommentoi juttua: Mehevä taatelikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X