Reseptit
30
Kiitos

Mehevä taatelikakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl kahvijuomaa
2 dl sokeria
1 pkt (250 g) taateleita
200 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
100 g taloussuklaata
1 dl jäisiä karpaloita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Valmistusohje

Mehevä taatelikakku

Mehevä taatelikakku on hyvin säilyvä kahvikakku, joka  saa karpalosta kirpeyttä ja kahvisuklaaseoksesta aromia.

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1,5 litran vetoinen rengasvuoka.

2. Keitä taatelit pehmeiksi kattilassa kahvin ja sokerin kanssa. Lisää lopuksi rasva ja kiehauta.

3. Anna seoksen jäähtyä. (Voit hienontaa sauvasekoittimella soseeksi.)

4. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.

5. Sekoita karkeaksi rouhittu suklaa, jäiset karpalot ja muut kuiva-aineet vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan.

6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

7. Paista taatelikakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Kumoa taatelikakku vähän jäähtyneenä.

Resepti: Maija Aaltonen, Parikkala

Kokeile myös muita meheviä kakkureseptejä:
Portviini-taatelikakku
Mausteinen suklaa-perunakakku
Viikunakakku
Ruoka.fi: Karpalokakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mehevä taatelikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X