Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehevä taatelikakku

Mehevä taatelikakku on hyvin säilyvä kahvikakku, joka saa karpalosta kirpeyttä ja kahvi-suklaaseoksesta muhkeaa aromia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Mehevä taatelikakku:

  • 3 dl kahvijuomaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 pkt (250 g) taateleita
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 100 g taloussuklaata
  • 1 dl jäisiä karpaloita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria

Valmistusohje

Mehevä taatelikakku valmistuu näin.

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1,5 litran vetoinen rengasvuoka.

2. Keitä taatelit pehmeiksi kattilassa kahvin ja sokerin kanssa. Lisää lopuksi rasva ja kiehauta.

3. Anna seoksen jäähtyä. (Voit hienontaa sauvasekoittimella soseeksi.)

4. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.

5. Sekoita karkeaksi rouhittu suklaa, jäiset karpalot ja muut kuiva-aineet vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan.

6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

7. Paista taatelikakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Kumoa taatelikakku vähän jäähtyneenä.

Resepti: Maija Aaltonen, Parikkala

Kokeile myös muita meheviä kakkureseptejä: Portviini-taatelikakku Mausteinen suklaa-perunakakku Viikunakakku Ruoka.fi: Karpalokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehevä taatelikakku

Murmeli

Missä kohtaa jäiset karpalot laitetaan? Koetin tavata reseptiä, mutta en hoksaa.

EijaMartta

Ohjeen kohdassa 5.

Anu Vaskimo

Hei, samassa kohdassa kuin suklaakin. Maukkaita leivontahetkiä!

Tintti

Onko tuo valkoinen kakun päällä tomusokeria, vai jotain muuta sokeria? Tomusokeri kun sulaa kakun päälle.

Andrea

Lienee lumijauhetta 😁

Irene

Aivan ihana ohje <3 On todella mehevä ja makoisa <3

RaiPe

Vävy oli tehnyt kyseisen kakun. Oli tosi hyvää ja antoi ohjeen minullekin. Voisiko karpalot korvata pakastepuolukoilla, kun ei ole karpaloita.

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei RaiPe! Ihana kuulla, että kakku on ollut hyvää. Karpalot voi hyvin korvata puolukoilla. Niistä saa saman kirpakkuuden kakkutaikinaan. Iloisia leivontahetkiä!

Vastaa käyttäjälle Anu VaskimoPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.