Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaisan mehevä tomaattipiirakka

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kaisan mehevä tomaattipiirakka

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl lämmintä vettä

Täyte

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 450 g sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 700 g kypsiä tomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä

Koristelu

  • 1 rkl tuoretta persiljaa, timjamia tai basilikaa

Valmistusohje

Mehevä tomaattipiirakka

1. Mittaa jauhot kulhoon, mausta suolalla. Lisää kevyesti vatkattu muna, öljy ja vesi. Sekoita ainekset tiiviiksi taikinapalloksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna tekeytyä puolisen tuntia.

2. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi esimerkiksi mandoliini-vihannesleikkurilla höyläten. Silppua valkosipulinkynnet. Kypsennä sipulit pehmeiksi öljyssä, lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta hetki.

3. Kauli taikina piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Painele voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun vuokaan, ja kaada sipuliseos päälle. Leivinpaperi helpottaa leikkaamista, mutta se estää rapean paistopohjan syntymisen.

4. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne vuokaan, pirskottele pinnalle vähän oliiviöljyä. Paista Kaisan mehevä tomaattipiirakka 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Vinkki: Jos tomaatit ovat happamia, kannattaa joukkoon lisätä ripaus sokeria.

Ohje: Kaisa Sillanpää, Sauvo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaisan mehevä tomaattipiirakka

Virpi

Miksi mehevässä tomaattipiirakassa on niin vähän öljyä? Onnistuuko piirakka?

Vastaa käyttäjälle VirpiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.