Kaisan mehevä tomaattipiirakka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Kaisan mehevä tomaattipiirakka
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 4 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl lämmintä vettä
Täyte
- 4 rkl oliiviöljyä
- 450 g sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl kuivattua timjamia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
- 700 g kypsiä tomaatteja
- 1 rkl oliiviöljyä
Koristelu
- 1 rkl tuoretta persiljaa, timjamia tai basilikaa
Valmistusohje
1. Mittaa jauhot kulhoon, mausta suolalla. Lisää kevyesti vatkattu muna, öljy ja vesi. Sekoita ainekset tiiviiksi taikinapalloksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna tekeytyä puolisen tuntia.
2. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi esimerkiksi mandoliini-vihannesleikkurilla höyläten. Silppua valkosipulinkynnet. Kypsennä sipulit pehmeiksi öljyssä, lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta hetki.
3. Kauli taikina piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Painele voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun vuokaan, ja kaada sipuliseos päälle. Leivinpaperi helpottaa leikkaamista, mutta se estää rapean paistopohjan syntymisen.
4. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne vuokaan, pirskottele pinnalle vähän oliiviöljyä. Paista Kaisan mehevä tomaattipiirakka 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Vinkki: Jos tomaatit ovat happamia, kannattaa joukkoon lisätä ripaus sokeria.
Ohje: Kaisa Sillanpää, Sauvo
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaisan mehevä tomaattipiirakka
Miksi mehevässä tomaattipiirakassa on niin vähän öljyä? Onnistuuko piirakka?