meksikolainen chili con carne
Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Meksikolainen chili con carne

Texmexruokana tutuksi tullut chili con carne on muokkautunut rutkasti alkuperäisestä teksasilaisherkusta. Siinä ei käytetty papuja lainkaan. .

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Chili con carne:

400 g jauhelihaa
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1/2 tl chilijauhetta
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 prk (400 / 255 g) kidneypapuja
3 rkl tomaattisosetta
1 dl lihalientä (gluteenitonta)
1 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa

Keskustelu

Ihan toimiva resepti.

Itse laitan jeeran kylkeen vielä korinterijauhetta sekä kanelitangon, joskus myös kardemumman siemeniä huhmareen kautta. Toi fariinisokeri tärkeä, paremman makuista kuin norm. valkoinen kidesokru. Makeus ja tulisuus, sillä mennään tässä ruuassa.

Kidneypavut chilikastikkeella ja saa hautua pienellä porinalla ainakin 1h, että on pavut suussa sulavia! Kokeilkaa porsaan suikaleilla pitkän kaavan kautta, niin on mureaa lihaa.

Hyvää ja riittoisaa sekä edullistakin. Jos halua vegeversion, niin lihat pois, pavut itsessään jo riittää proteenin puolestä ihan mainiosti

Onko Chili con carne pata – vai kastike?
Olen tätä kysynyt useammaltakin ihmiseltä joka on tietävinään ruoasta jotain mutta eipä ole tullut selkeää, yksiselitteistä vastausta.

Tuli todella maukas Chili con Carne! Hieno resepti ja helppo seurata. Teen ihan varmasti toistekkin.

Kommentoi juttua: Meksikolainen chili con carne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X