meksikolainen chili con carne
Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Meksikolainen chili con carne

Chili con carne on tullut texmexruokana tutuksi. Se on muokkautunut rutkasti alkuperäisestä teksasilaisherkusta. Siinä ei käytetty papuja lainkaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Chili con carne:

400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1/4.1/2 chilijauhetta
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 prk (400 / 255 g) kidneypapuja
3 rkl tomaattisosetta
1 dl lihalientä (gluteenitonta)
1 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
Mainos

Keskustelu

Ihan toimiva resepti.

Itse laitan jeeran kylkeen vielä korinterijauhetta sekä kanelitangon, joskus myös kardemumman siemeniä huhmareen kautta. Toi fariinisokeri tärkeä, paremman makuista kuin norm. valkoinen kidesokru. Makeus ja tulisuus, sillä mennään tässä ruuassa.

Kidneypavut chilikastikkeella ja saa hautua pienellä porinalla ainakin 1h, että on pavut suussa sulavia! Kokeilkaa porsaan suikaleilla pitkän kaavan kautta, niin on mureaa lihaa.

Hyvää ja riittoisaa sekä edullistakin. Jos halua vegeversion, niin lihat pois, pavut itsessään jo riittää proteenin puolestä ihan mainiosti

Kommentoi juttua: Meksikolainen chili con carne

Vastaa käyttäjälle Mextex Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X