Reseptit
4
Kiitos

Meksikolainen kanakeitto

Meksikolainen kanakeitto ja kermaiset avokadoleipäset sopivat kylmiin talvi-iltoihin. Tarjoa keittoa myös seuraavana päivänä, jolloin se on vielä parempaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Meksikolainen kanakeitto:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 vartta varsiselleriä
2 rkl öljyä
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl juustokuminaa
1 tlk tomaattimurskaa
8 dl kanalientä
400 g kanasuikaleita
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen
1 tlk kidney- tai mustapapuja
½ limetinmehu
1 tl suolaa
tuoretta korianteria

Lisäksi

1 prk ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese varsiselleri ja leikkaa ohueksi viipaleeksi. Kuullota sipuleita ja varsisellereitä öljytyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää kuivattu basilika ja juustokumina, kuullota vielä minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kanaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

2. Paista sillä aikaa kanasuikaleet öljytyllä paistinpannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keiton joukkoon kanasuikaleet ja huuhdellut pavut. Keitä vielä 10 minuuttia. Mausta keitto limetinmehulla ja suolalla. Ripottele päälle hienonnettua korianteria.

3. Tarjoa lisänä ranskankermaa, nachoja ja avokadoleipäsiä.

Lisää reseptejä:

Thaimaalainen kanakeitto
Vietnamilainen kanakeitto
Ruoka.fi: Pozole verde – Meksikolainen vihreä kanakeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Meksikolainen kanakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X