Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Meksikolainen lihapullamunakas

Hyödynnä jääkaapin tähteet ja pyöräytä niistä mehevä munakas. Lihapullat voi halutessaan poimia myös valmiina kaupan eineshyllyltä. Hienonna mausteisen lihapullamunakkaan pinnalle korianteria tai persijaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Meksikolainen lihapullamunakas:

  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl cajunmaustetta
  • 8 kananmunaa
  • 1 ps (150 g) texmex-juustoraastetta
  • ½ dl vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 8 valmista lihapullaa

Pinnalle

  • korianteria tai persiljaa

Valmistusohje

Helppo meksikolainen lihapullamunakas syntyy näin:

1. Pilko paprika ja kuori sekä hienonna punasipuli. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä cajunmausteen kanssa muutama minuutti.

2. Riko kananmunat kulhossa ja lisää joukkoon juustoraaste, vesi ja mausteet. Kaada munakasmassa pannulle kasvisten joukkoon.

3. Vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos alkaa hieman hyytyä. Ravistele pannua varovasti muutaman kerran paistamisen aikana, jotta munakas ei tartu pohjaan.

4. Lisää puoliksi hyytyneen munakkaan pinnalle lihapullat. Siirrä pannu uuniin kuumien grillivastusten alle. Anna paahtua, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Jos pannun kahva ei kestä uunin lämpöä, peitä pannu kannella ja katkaise lämpö. Lihapullamunakas saa hyytyä hetki kannen alla. Hienonna tarjolle tuotaessa pinnalle yrttejä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/2017.

Huutia hävikille myös näillä mehevillä munakkailla:

Italialainen munakas

Italialainen munakas

kasvismunakas

Kasvismunakas eli frittata

espanjalainen munakas

Espanjalainen uunimunakas

Ruoka.fi: Uunimunakas kahdelle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Meksikolainen lihapullamunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.