
Meksikolainen nyhtökaurasalaatti
Miedon makuinen nyhtökaura kestää hyvin meksikolaisia mausteita. Meksikolainen nyhtökaurasalaatti tehdään suositun nachosalaatin tapaan. Vegaaninen herkkusalaatti maistuu taatusti ihan jokaiselle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Meksikolainen nyhtökaurasalaatti:
- 1 pkt (250 g) nyhtökauraa
- 2 punasipulia
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2–3 rkl öljyä
- 1 pussi taco-mausteseosta
- 1 pussi (80 g ) salaattisekoitusta
- tai pieni kerä rapeaa salaattia
Salaattikastike:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoista balsamicoa
- ¼ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Lisäksi
- 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja tomaattia
- 2 dl säilöttyä tai pakastettua maissia
- 2 syöntikypsää avokadoa
- kourallinen BBQ-maustettuja nacholastuja
- 10 kivetöntä oliivia
Valmistusohje
Meksikolainen nyhtökaurasalaatti tehdään helposti näin:
1. Meksikolainen nyhtökaurasalaatti valmistuu näin. Aloita tekemällä salaattipohja. Sekoita keskenään oliiviöljy ja balsamico, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos käytät rapeaa salaattia, suikaloi se. Pyöräytä salaatti kastikkeessa ja levitä yhdelle laakealla vadille tai neljälle annoslautaselle.
2. Puolita kirsikkatomaatit tai kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Asettele ainekset salaatin päälle.
3. Viipaloi punasipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää nyhtökaura pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja paista vielä hetki koko ajan seosta käännellen. Jaa seos salaattipedille. Koristele nyhtökaurasalaatti nacholastuilla ja oliiveilla.
4. Tarjoa meksikolainen nyhtökaurasalaatti heti.
Lisää reseptejä:
Blonditiinan nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl Ohra-papusalaatti Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Meksikolainen nyhtökaurasalaatti