Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

Miedon makuinen nyhtökaura kestää hyvin meksikolaisia mausteita. Meksikolainen nyhtökaurasalaatti tehdään suositun nachosalaatin tapaan. Vegaaninen herkkusalaatti maistuu taatusti ihan jokaiselle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Meksikolainen nyhtökaurasalaatti:

1 pkt (250 g) nyhtökauraa
2 punasipulia
2–3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl öljyä
1 pussi taco-mausteseosta
1 pussi (80 g ) salaattisekoitusta
tai pieni kerä rapeaa salaattia

Salaattikastike:

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi

1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja tomaattia
2 dl säilöttyä tai pakastettua maissia
2 syöntikypsää avokadoa
kourallinen BBQ-maustettuja nacholastuja
10 kivetöntä oliivia

Valmistusohje

1. Tee salaattipohja. Sekoita keskenään oliiviöljy ja balsamico, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos käytät rapeaa salaattia, suikaloi se. Pyöräytä salaatti kastikkeessa ja levitä yhdelle laakealla vadille tai neljälle annoslautaselle.

2. Puolita kirsikkatomaatit tai kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Asettele ainekset salaatin päälle.

3. Viipaloi punasipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää nyhtökaura pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja paista vielä hetki koko ajan seosta käännellen. Jaa seos salaattipedille, koristele nacholastuilla ja oliiveilla.

4. Tarjoa heti.

Lisää reseptejä: 

Blonditiinan nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl
Ohra-papusalaatti
Ruoka.fi: Voimasalaatti – kvinoaa, granaattiomenaa, mangoa, linssejä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X