Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Fajitas

Fajitas, tortillakääröt sopivat mainiosti nautittavaksi eväsretkellä tai illanistujaisissa. Tässä reseptissä fajita saa täytteekseen mausteista jauhelihaa ja vihreää paprikaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Fajitas

  • 1 pkt pehmeitä meksikolaisia vehnätortilloja (8 kpl)
  • 1 pss Fajita seasoning mix -mausteseosta
  • 500 g naudan-, porsaan-, lampaan- tai broilerinlihaa suikaleina
  • 1 sipuli
  • 1 kpl keltainen tai oranssi paprika
  • 1 kpl vihreä paprika
  • 1 kpl (limetin mehu)
  • 1 prk salsakastiketta
  • (1 prk ranskankermaa)

Valmistusohje

Fajitas – meksikolaiset eväät syntyvät näin helposti:

  1. Lisää pannulle hienoksi leikattu sipuli, paprika ja mausteseospussillinen. Anna seoksen kypsyä noin 5 minuuttia. Sekoita välillä. Makua voit raikastaa vihreän sitruunan eli limetin mehulla.
  2. Irrota tortillat toisistaan. Lämmitä ne päällekkäin alumiinifolioon kiedottuna uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Näin tortillat pysyvät pehmeinä. Voit lämmittää ne myös mikrossa muovikelmulla peitettynä päällekkäin minuutin verran. Tai paahtaa tortillat grillissä.
  3. Levitä täytettä, salsakastiketta ja halutessasi ranskankermaa lämpimän tortillan keskelle siten, että toiseen reunaan jää käännösvaraa. Taita se puoliksi täytteen päälle ja käännä molemmin puolin viereiset sivut täytteen päälle. Näin saat päästään avonaisen fajitas-käärön.

Vinkki: Tarjoile fajitas salsan kanssa. Meksikolaistyyppinen salsa on tomaattituoremehupohjainen kastike, jonka mausteena on esimerkiksi vihreää chiliä, jalopenoa, sipulia, punaista ja vihreää paprikaa, valkosipulia, viinietikkaa ja suolaa.

Lue myös: Meksikolainen ruoka hurmaa

Lue myös Anna.fi: Vietä herkullinen texmex-ilta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Fajitas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.