Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Merimiehen sinisimpukat

Merimiehen sinisimpukat on ranskalainen klassikkoannos, joka ilahduttaa yksinkertaisuudellaan sinisimpukoiden ystäviä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Merimiehen sinisimpukat eli Moules a la marniere

  • 1 ½ kg sinisimpukoita
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 1 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1/6 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

LISÄKSI

  • ranskalaisia perunoita
  • tuoretta patonkia
  • majoneesia

Valmistusohje

Merimiehen sinisimpukat eli Moules marnières valmistuvat näin:

1. Raaputa simpukoiden kuorista juuresveitsen tylpällä reunalla kaikki irtoava lika pois. Nyhdä kuorien saranapuolelta pois simpukoiden parta. Harjaa jokainen simpukka huolella juuresharjalla puhtaaksi juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois kuoreltaan vaurioituneet simpukat ja sellaiset, joiden kuoret eivät sulkeudu napsautettaessa.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita voissa isolla pannulla hetki. Lisää kalaliemi, valkoviini sekä kerma ja mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna liemen kiehahtaa.

3. Lisää kaikki simpukat ja keitä kovalla lämmöllä kannen alla noin 3 minuuttia, kattilaa välillä kannen avulla ravistaen. Simpukat ovat valmiita, kun kuoret ovat auenneet. Poista aukeamattomat simpukat.

4. Lisää hienonnettu persilja. Annostele simpukat tarjoilulautasille ja valuta päälle keitinlientä. Tarjoa merimiehen sinisimpukat ranskalaisten perunoiden, tuoreen vaalean leivän ja majoneesin kanssa.

Lue myös: Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille

Lue myös Anna.fi: Sinisimpukat kookosliemessä – parasta ystävien tai perheen kesken


Kommentoi

Kommentoi juttua: Merimiehen sinisimpukat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.