Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Merimiespihvi

Merimiespihvi on perunaruokien klassikko ja pata­ruokien kunkku.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Merimiespihvi eli merimiespata

  • 1 kg naudan, hirven tai peuran sisä- tai paahtopaistia
  • 3 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 isoa sipulia
  • 50 g voita
  • 2 kg yleis- tai kiinteää perunaa, esim. Colomba
  • 10 maustepippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • 2 pl (à 0,33 l) lagerolutta

Lisukkeeksi:

  • suolakurkkuja
  • etikkapunajuuria

Valmistusohje

Merimiespihvi tehdään helposti näin:

1. Leikkaa paisti noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Ruskista sipulit ja lihat runsaassa voissa muutamassa erässä. Nostele ruskistetut lihat ja sipulit sivuun. Kun kaikki lihat on ruskistettu, kaada vähän olutta pannulle ja kaavi paistinlastalla kaikki maut pannusta.

3. Pese perunat ja leikkaa ne noin 1⁄2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Älä kuori. Nosta pataan vuorotellen perunaviipaleita ja ruskistettuja sipuli- ja lihaviipaleita. Laita väleihin pippureita ja laakerinlehtiä. Kaada neste pannulta pataan. Lisää loput oluet.

4. Kuumenna ruoka kiehuvaksi levyllä ja nosta 175-asteiseen uuniin. Laita kansi päälle ja anna muhia 2–3 tuntia. Ota kansi pois viimeiseksi puoleksi tunniksi ja anna pinnan vähän ruskistua. Anna padan vetäytyä. Merimiespihvi on parasta seuraavana päivänä lämmitettynä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/18.

Lue myös: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

Lue myös Anna.fi: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Merimiespihvi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.