Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Metsäinen riista-quiche

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

2 kananmunaa
2 dl mantelijauhoa
3 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl turkkilaista jogurttia

Täyte

1 rkl voita
1 yksikyntinen valkosipuli
2 sipulia
ripaus suolaa
ripaus sokeria
400 g peuran jauhelihaa (tai naudan paistijauhelihaa)
250 g metsäsieniä, joista vesi on haihdutettu pois (tai 1 l tuoreita sieniä)
3-4 rakuunan oksaa
5 kuivattua viikunaa
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
4 dl turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa
1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Sekoita pohjataikinan ainekset. Vuoraa 24-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä se pohjalle ja reunoille tasaisesti.

2. Valmista täyte. Silppua sipuli ja valkosipuli. Sulata voi pannussa ja paista sipulit. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja sokeria. Kun sipulit ovat kuullottuneet, siirrä ne pannun reunoille ja lisää peuranjauheliha paistumaan keskelle. Lihan paistuttua lisää pannulle silputut sienet ja paloitellut viikunat sekä rakuuna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Kun jauheliha on kauttaaltaan ruskistunut, ota pannu liedeltä. Sekoita jogurtti ja kananmuna kulhossa ja kaada hieman jäähtynyt täyte joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 1 tunti 10 minuuttia.

5. Ota piirakka uunista ja anna sen jäähtyä hyvin, jopa seuraavaan päivään. Piirakka on todella mehevä ja siksi sen on leikkaaminen on hankalaa, mikäli se ei ole saanut kunnolla jäähtyä ja vetäytyä. Tarjoile piirakka lämmitettynä sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kanssa.

Ohje: Miina Savolainen, Tammisaari

Keskustelu

Kommentoi juttua: Metsäinen riista-quiche

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X