Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Metsäkauris ja hiillosjuurekset

Pienikokoisin hirvieläimemme metsäkauris on maultaan peuraa miedompi. Kuumana hehkuvassa hiilloksessa sen seuraksi kypsyy hiillosjuureksia. Kauriin sijaan voit käyttää myös hirven tai peuran sisäpaistia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Metsäkauris

  • 1 metsäkauriin viulu
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl hienoa merisuolaa

Hiillosjuurekset

  • 1 juuriselleri
  • 2 punajuurta
  • 1 talvikurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • 4-6 perunaa
  • 1 sipuli

Valmistusohje

Metsäkauris ja hiillosjuurekset tehdään helposti näin:

1. Valmista hiillosjuurekset. Pese juurekset kuorineen huolella. Nosta hiillokseen ensin juuriselleri. Peitä hiilloksella. Nosta hiillokseen noin 15 minuuttia myöhemmin punajuuret ja kurpitsa. Lisää sipuli viimeisenä. Ne kypsyvät noin 10 minuutissa. Isot ja pitkät pihdit sekä kunnon grillihansikas ovat oivia apuvälineitä kypsentämisessä.

2. Leikkaa kauriin sisäreiden puolelta luu pois. Leikkaa paistista läpipaloja eli reilun kokoisia, noin 3 sentin paksuisia pihvejä. Sivele pihvien pintaan öljyä, jotta lihat eivät tartu kiinni grilliritilään. Grillaa pihvit molemmilta puolilta. Mausta suolalla. Paistin tulee jäädä sisältä mediumiksi eli mehukkaan kypsäksi.

3. Tarjoa metsäkauris ja hiillosjuurekset yrttivoin kanssa.

Vinkki! Metsäkauriin viululla tarkoitetaan takajalkaa ilman potkaa eli samaa osaa kuin porsaassa kinkku. Ohjeeseen voi käyttää myös hirven tai peuran sisäpaistia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2018.

Kokeile myös näitä riistaruokia:

poron paahtopaisti

Poron paahtopaisti

peuranpaisti

Peuranpaisti

keskisuomalainen varpupaisti

Keskisuomalainen varpupaisti

Anna.fi: Peuran paisti, juureslastuja ja punaviiniglögikastiketta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Metsäkauris ja hiillosjuurekset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.