Reseptit
alle 30 min
2

Mifu-bolognese

Kun haluat vähentää lihan syöntiä, käytä kasviksia ja proteiinipitoisia lihankorvaajia. Tässä bolognese-kastikkeessa jauheliha on korvattu mifulla. Voit käyttää kastikkeseen joko mifurakeita tai -jauhista. Jos käytät jauhista, ruskista sitä pikaisesti pannulla pari minuuttia ja saat siihen herkullisen kullanruskean pinnan. Saat koko annoksesta gluteenittoman, kun käytät gluteenitonta pastaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mifu-bolognese:

1 rasia (330 g) Mifua (Välimerentomaatti)
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl porkkana raastettuna
1 rkl oliiviöljyä
2 tlk ( a 400 g) tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1 tl oreganoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 kpl tuoreita tomaatteja
1 kourallinen tuoretta basilikaa

Lisäksi:

500 g pastaa, esimerkiksi spagettia tai nauhapastaa
parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne raastimen isolla terällä tai leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Kuullota sipuleita ja kasviksia pannulla öljyssä kevyesti.

Lisää  pannulle tomaattimurska ja vesi, murenna joukkoon liemikuutio, lisää sokeri. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Jos aikaa on, ei haittaa vaikka kastike hautuu hiljalleen vaikka tunnin.

Mausta lopuksi  kastike ja lisää mifu-ruokarae.  Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikkeen tuoretta hienonnettua tomaattia.

Silppua kastikkeen pinnalle basilikaa. Tarjoa mifu-bolognesekastike pastan ja juustoraasteen kanssa.

Vinkki: Voit käyttä mifu-bolognesea myös lasagnen valmistuksessa.

Lue myös: Härkis x 5 – katso helpot, nopeat ja herkulliset reseptit ja herkuttele ilman lihaa!

Keskustelu

Ohjeesta unohtunut veden määrä? Meni nyt näppituntumalla katsotaan mitä tulee lopputulokseksi.

Kommentoi juttua: Mifu-bolognese

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X