Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mignon-kakku

Mignon-kakku on mehevä juustokakku, jossa suklaata ei säästellä. Tämän kakku tulee paitsi mignonmunista myös daim-rakeista. Kokeile ja ihastu!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 250 g suklaakeksejä (Bonne Maman, huom. ei suklaakuorrutteisia)
  • 1 pussi Daim-rakeita
  • ¾ dl voisulaa

Migono-täyte

  • 400 g tummaa suklaata
  • 2 Mignon-munaa (Fazer)
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 400 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 pussillinen Daim-rakeita
  • 2 liivatelehteä
  • tilkka kiehuvaa vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunanvalkuaista

Pinnalle

  • 1 pussi suklaamunia

Valmistusohje

Mignon-kakku eli herkullinen suklaajuustokakku valmistuu näin:

1. Pane keksit, voisula ja Dajm-makeiset monitoimikoneeseen ja murskaa. Suojaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja alareunaan. Paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

2. Ota vuoka uunista ja anna pohjan jäähtyä. Leikkaa leivinpaperista kaksi vuoankorkuista liuskaa ja suojaa niillä vuoan reunat.

3. Mittaa kerma, tumma suklaa ja Mignon-munat vesihaudeastiaan ja sulata. Nosta astia jäähtymään ja sekoita joukkoon keltuaiset.

4. Pane liivatelehdet noin 10 minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota valkuaiset ja toisessa astiassa kerma. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää kermavaahdon joukkoon.

5. Sekoita tuorejuusto ja suklaaseos keskenään. Lisää kermavaahto ja Dajm-rakeet sekä lopuksi vaahdotetut valkuaiset. Kaada seos vuokaan ja anna kakun jäähtyä kylmässä pari tuntia tai seuraavaan päivään. Korista Mignon-kakku makeisilla, kuten pienillä suklaapääsiäismunilla.

Tämän suklaaunelman kaveriksi kannattaa yhdistää toinen maukas juustokakku, katso tästä 15 ideaa.

Mignon-kakku
Mignon-kakussa on tuhti suklaatäyte. Häivähdys appelsiinia tekee mausta raikkaan ja keväisen. Kuva: Mirva Kakko

Katso myös: 4 x suussa sulava Kinder-leivonnainen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 12 parasta leivontareseptiä Pääsiäiseksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mignon-kakku

Meikä Vaan

*Daim.

salla

Minkäkokoiseen vuokaan tämä on tehty?

Vastaa käyttäjälle Meikä VaanPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.