Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mini-hasselbackan perunat, mätiä ja Västerbotten-cremeä

Mini-hasselbackan perunat paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi ja sisältä pehmeiksi. Västerbotten-juusto on voimakkaan aromikas. Siitä valmistuu suussa sulava tahna, joka sopii loistavasti perunan päälle. Tarjoa perunat pikkusuolaisina suupaloina pikkujouluissa glögin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mini-hasselbackan perunat:

  • 12 kiinteää perunaa (esim. Annabelle)
  • 1 tl suolaa
  • 100 g voita

Västerbottenjuusto-creme:

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 1 dl raastettua Västerbotten-juustoa
  • ½ tl mustapippuria
  • (suolaa)

Lisäksi:

  • kirjolohen mätiä
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Mini-hasselbackan perunat valmistuvat näin:

1. Kuumenna ensin uuni 225 asteeseen.

2. Pese ja kuori 12 kiinteää perunaa. Leikkaa perunat ohuiksi siivuksi, mutta jätä pohjasta kiinni.

3. Laita vuokaan ja mausta yhdellä teelusikallisella suolaa. Ota juustohöylällä 100 grammaa voisiivuja päälle. Paista uunissa 20–30 minuuttia riippuen perunoiden koosta, voitele voisulaa perunoiden päälle paistamisen aikana.

4. Vatkaa yksi purkki eli 150 grammaa ranskankermaa hiukan kiinteämmäksi ja lisää yksi desilitra raastettua Västerbotten-juustoa. Mausta puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria ja tarkista suola.

5. Lisää jäähtyneidän perunoiden päälle nokare juustocremeä ja kirjolohenmätiä sekä hienonnettua ruohosipulia. Nauti mini-hasselbackan perunat suupaloina tai alkupaloina.

Katso myös: Rento ja trendikäs menu aikuisten pikkujouluihin – 7 helppoa ohjetta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Raclette-perunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mini-hasselbackan perunat, mätiä ja Västerbotten-cremeä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.