Miniartisokkamuffinit
Suloisissa miniartisokkamuffineissa on joulun taikaa, sillä latva-artisokat saavat rinnalleen piparkakunmuruja, taatelia ja pekonikuutioita.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
Ainekset
- 150 g piparkakkuja
- 100 g voita tai margariinia
Täyte
- 1 prk (290/160 g) grillattua latva-artisokkaa öljyssä
- 1 prk (250 g) ricottajuustoa
- 1 ½ dl raastettua parmesaanijuustoa
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Pinnalle
- noin 140 g pekonikuutioita
- 4 taatelia
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- krassia
Valmistusohje
- Valuta artisokat ja nosta teholeikkuriin muiden täyteainesten kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.
- Murenna piparkakut hienoksi ja sulata rasva. Sekoita piparkakunmurut rasvasulaan. Painele keksiseosta minimuffinipellin pohjalle ja reunoille. Jaa päälle täyte. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Paahda pekonikuutiot rapeiksi. Halkaise taatelit, poista kivet ja saksi pieniksi paloiksi. Lisää taatelit kuumalle pannulle balsamiviinietikan kanssa ja paista vielä hetki. Anna seoksen jäähtyä. Lusikoi seosta muffinien pinnalle ja koristele krassin oksilla.
Lisää ohjeita latva-artisokan ystäville: Pepperoni-artisokkafocaccia Peruna-artisokkavuoka Ruoka.fi: Keitetyt latva-artisokat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Miniartisokkamuffinit