Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Miniartisokkamuffinit

Suloisissa miniartisokkamuffineissa on joulun taikaa, sillä latva-artisokat saavat rinnalleen piparkakunmuruja, taatelia ja pekonikuutioita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

  • 150 g piparkakkuja
  • 100 g voita tai margariinia

Täyte

  • 1 prk (290/160 g) grillattua latva-artisokkaa öljyssä
  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 1 ½ dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Pinnalle

  • noin 140 g pekonikuutioita
  • 4 taatelia
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • krassia

Valmistusohje

  1. Valuta artisokat ja nosta teholeikkuriin muiden täyteainesten kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.
  2. Murenna piparkakut hienoksi ja sulata rasva. Sekoita piparkakunmurut rasvasulaan. Painele keksiseosta minimuffinipellin pohjalle ja reunoille. Jaa päälle täyte. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  3. Paahda pekonikuutiot rapeiksi. Halkaise taatelit, poista kivet ja saksi pieniksi paloiksi. Lisää taatelit kuumalle pannulle balsamiviinietikan kanssa ja paista vielä hetki. Anna seoksen jäähtyä. Lusikoi seosta muffinien pinnalle ja koristele krassin oksilla.

Lisää ohjeita latva-artisokan ystäville: Pepperoni-artisokkafocaccia Peruna-artisokkavuoka Ruoka.fi: Keitetyt latva-artisokat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Miniartisokkamuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.