Reseptit
30-60 min
24
Kiitos

Miniartisokkamuffinit

Suloisissa miniartisokkamuffineissa on joulun taikaa, sillä latva-artisokat saavat rinnalleen piparkakunmuruja, taatelia ja pekonikuutioita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g piparkakkuja
100 g voita tai margariinia

Täyte

1 prk (290/160 g) grillattua latva-artisokkaa öljyssä
1 prk (250 g) ricottajuustoa
1 1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 kananmuna
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Pinnalle

noin 140 g pekonikuutioita
4 taatelia
1 rkl balsamiviinietikkaa
krassia

Valmistusohje

  1. Valuta artisokat ja nosta teholeikkuriin muiden täyteainesten kanssa. Aja tasaiseksi massaksi.
  2. Murenna piparkakut hienoksi ja sulata rasva. Sekoita piparkakunmurut rasvasulaan. Painele keksiseosta minimuffinipellin pohjalle ja reunoille. Jaa päälle täyte. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  3. Paahda pekonikuutiot rapeiksi. Halkaise taatelit, poista kivet ja saksi pieniksi paloiksi. Lisää taatelit kuumalle pannulle balsamiviinietikan kanssa ja paista vielä hetki. Anna seoksen jäähtyä. Lusikoi seosta muffinien pinnalle ja koristele krassin oksilla.

Lisää ohjeita latva-artisokan ystäville:
Pepperoni-artisokkafocaccia
Peruna-artisokkavuoka
Ruoka.fi: Keitetyt latva-artisokat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Miniartisokkamuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X