Pienet parsakaali-munakasmuffinit
Munakasmuffinit ovat uudenlainen idea juhlien noutopöytään, brunsseille tai arki-illan iloksi. Kaada munakasmassa muffinivuokiin ja paista uunissa. Helppoa ja herkullista!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 45 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Pienet parsakaali-munakasmuffinit
- 300 g parsakaalia
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 8 kananmunaa
- 4 rkl kuohukermaa
- 150 g sinihomejuustoa
- 2 dl emmentalraastetta
- 1 dl parmesaaniraastetta
Vuokien voitelu
- 1 rkl voita tai margariinia
Valmistusohje
Pienet parsakaali-munakasmuffinit tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ja kuori parsakaalin varsi. Irrota kukinnot pieniksi paloiksi, ja paloittele varsi. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta ja huuhtele kaalit huolella kylmän veden alla. Valuta huolella. 2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla sipuleita, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parsakaalit. 3. Vatkaa kulhossa munat ja kerma. Paloittele sinihomejuusto, ja sekoita juustoraasteiden ja parsakaaliseoksen kanssa munaseokseen. Kääntele ainekset tasaiseksi. 4. Voitele minikokoisen muffinipellin koloset rasvalla. Valuta munakasseosta koloihin niin, että ne jäävät hieman vajaa puolilleen. Kypsennä munakkaita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoista. Paista loput seoksesta samoin. Tarjoa pienet parsakaali-munakasmuffinit iltapalana tai brunsseilla.
Lue myös: Muffinssivuoka on keittiön todellinen monitoimipelti! Lukijat paljastavat nerokkaimmat käyttövinkit
Lue myös Anna.fi: Yrttiset vuohenjuustomuffinit
- arkiruoat
- helpot uuniruoat
- kaali
- kananmuna
- kevään juhlat
- muffinit
- munakkaat
- parsakaali
- pikkusuolaiset
- suupalat
- Äitienpäivä
- Arkiruoat
- Juhlat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Vappu
- Kananmuna
- Kasvikset
- Vihannekset
- Gluteeniton
- Kasvis
- Aamiainen
- Alkuruoat
- Pikkusuolaiset
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pienet parsakaali-munakasmuffinit
Hei, voisiko tämän reseptin Miniparsakaali-munakasmuffini tehdä ilman muffinivuokaa ?
Onnistuisikohan leipä- tai piirakkavuokaan, ja sitten veitsellä leikkaisi paloja ?
T Tarja T.
Hei!
Onnistuu esim. piirakkavuuassa. Laita leivinpaperi alle, niin ei pala kiinni pohjaan.
Useasti tehnyt eri täytteillä.
Mitä voisi laittaa parsakaalin tilalle?
Hei! Parsakalin tilalle voisi kokeilla kyssäkaalia, porkkanoita tai kesäkurpitsaa, kun leikkaa ainekset sopiviksi pieniksi kuutioiksi.