Reseptit
45
Kiitos

Miniparsakaali-munakasmuffinit

Munakasmuffinit ovat uudenlainen idea juhlien noutopöytään. Kaada munakasmassa muffinivuokiin ja paista uunissa. Helppoa ja herkullista!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
300 g parsakaalia
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
8 kananmunaa
4 rkl kuohukermaa
150 g sinihomejuustoa
2 dl emmentalraastetta
1 dl parmesaaniraastetta

Vuokien voiteluun

voita tai margariinia

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuori parsakaalin varsi. Irrota kukinnot pieniksi paloiksi, ja paloittele varsi. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta ja huuhtele kaalit huolella kylmän veden alla. Valuta huolella.
2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla sipuleita, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parsakaalit.
3. Vatkaa kulhossa munat ja kerma. Paloittele sinihomejuusto, ja sekoita juustoraasteiden ja parsakaaliseoksen kanssa munaseokseen. Kääntele ainekset tasaiseksi.
4. Voitele minikokoisen muffinipellin koloset rasvalla. Valuta munakasseosta koloihin niin, että ne jäävät hieman vajaa puolilleen. Kypsennä munakkaita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoista. Paista loput seoksesta samoin.

Keskustelu

Hei, voisiko tämän reseptin Miniparsakaali-munakasmuffini tehdä ilman muffinivuokaa ?
Onnistuisikohan leipä- tai piirakkavuokaan, ja sitten veitsellä leikkaisi paloja ?
T Tarja T.

Hei!
Onnistuu esim. piirakkavuuassa. Laita leivinpaperi alle, niin ei pala kiinni pohjaan.
Useasti tehnyt eri täytteillä.

Kommentoi juttua: Miniparsakaali-munakasmuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X