Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pienet parsakaali-munakasmuffinit

Munakasmuffinit ovat uudenlainen idea juhlien noutopöytään, brunsseille tai arki-illan iloksi. Kaada munakasmassa muffinivuokiin ja paista uunissa. Helppoa ja herkullista!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
45  annosta

Ainekset

Pienet parsakaali-munakasmuffinit

  • 300 g parsakaalia
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 8 kananmunaa
  • 4 rkl kuohukermaa
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 2 dl emmentalraastetta
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Vuokien voitelu

  • 1 rkl voita tai margariinia

Valmistusohje

Pienet parsakaali-munakasmuffinit tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja kuori parsakaalin varsi. Irrota kukinnot pieniksi paloiksi, ja paloittele varsi. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta ja huuhtele kaalit huolella kylmän veden alla. Valuta huolella. 2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla sipuleita, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parsakaalit. 3. Vatkaa kulhossa munat ja kerma. Paloittele sinihomejuusto, ja sekoita juustoraasteiden ja parsakaaliseoksen kanssa munaseokseen. Kääntele ainekset tasaiseksi. 4. Voitele minikokoisen muffinipellin koloset rasvalla. Valuta munakasseosta koloihin niin, että ne jäävät hieman vajaa puolilleen. Kypsennä munakkaita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoista. Paista loput seoksesta samoin. Tarjoa pienet parsakaali-munakasmuffinit iltapalana tai brunsseilla.

Lue myös: Muffinssivuoka on keittiön todellinen monitoimipelti! Lukijat paljastavat nerokkaimmat käyttövinkit

Lue myös Anna.fi: Yrttiset vuohenjuustomuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pienet parsakaali-munakasmuffinit

Kysyjä

Hei, voisiko tämän reseptin Miniparsakaali-munakasmuffini tehdä ilman muffinivuokaa ?
Onnistuisikohan leipä- tai piirakkavuokaan, ja sitten veitsellä leikkaisi paloja ?
T Tarja T.

Vastaaja

Hei!
Onnistuu esim. piirakkavuuassa. Laita leivinpaperi alle, niin ei pala kiinni pohjaan.
Useasti tehnyt eri täytteillä.

Vaihtoehto

Mitä voisi laittaa parsakaalin tilalle?

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei! Parsakalin tilalle voisi kokeilla kyssäkaalia, porkkanoita tai kesäkurpitsaa, kun leikkaa ainekset sopiviksi pieniksi kuutioiksi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.