Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuulihatut

Tuulihatut ovat somia tarjottavia erilaisissa juhlissa. Tuulihatut voi täyttää sekä makealla että suolaisella täytteellä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Tuulihatut

  • 2 ½ dl vettä
  • 50 g voita tai margariinia
  • noin 2,5 dl vehnäjauhoja (150 g)
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 4 kananmunaa

Valmistusohje

Tuulihatut leivotaan näin:

  1. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Mittaa jauhot. Kun rasva on sulanut, siirrä kattila levyltä ja lisää kerralla koko jauhomäärä. Sekoita, kunnes vesi imeytyy jauhoihin. Kuumenna seosta uudelleen ja sekoita koko ajan. Taikina irtoaa kattilan reunoista pallomaiseksi. Siirrä kattila taas levyltä ja sekoita joukkoon yksi kananmuna.
  2. Anna taikinan jäähtyä jonkin aikaa. Lisää loput kananmunista yksi kerrallaan sähkövatkaimella vatkaten. Leivinjauhe ei ole tarpeen, mutta varmistaa kohoamisen. Lisää se viimeisen kananmunan kanssa.
  3. Pursota tai nosta kahdella kuumaan veteen kastetulla lusikalla taikinasta pieniä nokareita leivinpaperille. Jos haluat pieniä, peukalonpään kokoisia suupaloja, tulee taikinasta 50-60 minituulihattua, 40 pientä tai 20 isoa tuulihattua tai 16-20 joutsenta.
  4. Samalla kun työnnät tuulihatut uuniin pirskota tai suihkuta leivinpaperille pari ruokalusikallista vettä. Höyry pehmittää tuulihatun pintaa ja edistää kohoamista. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa koosta riippuen 20-25 minuuttia. Tuulihatut ovat valmiit, kun ovat keveitä ja vaalean kullankeltaisia.

Vinkki: Tuulihatut voit leipoa etukäteen ja pakastaa. Täytä ne vasta tarjoamispäivänä.  Makeana täytteenä maistuu mansikka-mascarpone -täyte. Suolaiseksi täytteeksi sopii esimerkiksi savukalatäyte.

Lue myös Anna.fi: Näin teet suklaatulihatut

Tuulihatut
© iStockphoto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuulihatut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.