Reseptit

Minttu-mansikkakakku

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

pohja:

  • 350 g Domino Minttu -keksejä
  • 1 dl voita tai margariinia

täyte:

  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 3 dl sokeria
  • 500 g maitorahkaa
  • 1 l mansikoita survottuna
  • 10 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä

Koristelu:

  • 2 dl vispikermaa
  • 0,5-1 l mansikoita
  • tuoreita mintunlehtiä

Valmistusohje

Minttu-mansikkakakku
  • Valmistusaika 45 minuuttia
  • Hyydytysaika 2 tuntia

1. Laita halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Leikkaa ylimenevät paperit pois, mutta jätä pieni häntä, joka helpottaa kakun siirtoa. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja lisää keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada keksimuruvoisekoitus vuokaan ja painele tasaiseksi pohjaksi. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Aloita täytteen valmistus vatkaamalla kerma kovaksi vaahdoksi. Kun kerma on valmista, lisää joukkoon sokeri ja maitorahka. Soseuta mansikat ja lisää mansikkasose rahkamassaan. Vatkaa tasaiseksi.

3. Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja vesi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja laita ne sulamaan kiehuvaan nesteeseen. Sekoita tasaiseksi. Anna liivatteen jäähtyä. Lisää hieman jäähtynyt liivate mansikka-rahkamassaan tasaisena nauhana koko ajan keskinopeudella vatkaten.

4. Ota vuoka jääkaapista ja kaada mansikka-rahkamassa pohjan päälle. Taputtele vuoan reunoja, jotta massa tulee tasaiseksi ja ilmakuplat menevät pois. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja anna hyytyä jääkaapissa kaksi tuntia.

5. Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluastialle ja koristele haluamallasi tyylillä. Vain mielikuvituksesi on rajana koristelussa!

Ohje Elina Hovi, Kotka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Minttu-mansikkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.