Reseptit
30-60 min
12
Kiitos

Minttu-mansikkakakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

350 g Domino Minttu -keksejä
1 dl voita tai margariinia

täyte:

3 dl kuohu- tai vispikermaa
3 dl sokeria
500 g maitorahkaa
1 l mansikoita survottuna
10 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
Mainos

Koristelu:

2 dl vispikermaa
0,5-1 l mansikoita
tuoreita mintunlehtiä

Valmistusohje

Minttu-mansikkakakku

  • Valmistusaika 45 minuuttia
  • Hyydytysaika 2 tuntia

1. Laita halkaisijaltaan 26 cm:n
irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Leikkaa ylimenevät
paperit pois, mutta jätä pieni
häntä, joka helpottaa kakun
siirtoa. Murskaa keksit monitoimikoneessa.
Sulata voi ja lisää keksimurujen
joukkoon. Sekoita tasaiseksi
massaksi. Kaada keksimuruvoisekoitus
vuokaan ja painele
tasaiseksi pohjaksi. Laita vuoka
jääkaappiin täytteen valmistuksen
ajaksi.

2. Laita liivatelehdet likoamaan
kylmään veteen. Aloita täytteen
valmistus vatkaamalla kerma
kovaksi vaahdoksi. Kun kerma on
valmista, lisää joukkoon sokeri ja
maitorahka. Soseuta mansikat ja
lisää mansikkasose rahkamassaan.
Vatkaa tasaiseksi.

3. Kuumenna kattilassa sitruunamehu
ja vesi. Purista liivatteista
ylimääräinen vesi ja laita ne sulamaan
kiehuvaan nesteeseen.
Sekoita tasaiseksi. Anna liivatteen
jäähtyä. Lisää hieman jäähtynyt
liivate mansikka-rahkamassaan
tasaisena nauhana koko ajan
keskinopeudella vatkaten.

4. Ota vuoka jääkaapista ja kaada
mansikka-rahkamassa pohjan
päälle. Taputtele vuoan reunoja,
jotta massa tulee tasaiseksi ja
ilmakuplat menevät pois. Peitä
vuoka alumiinifoliolla ja anna
hyytyä jääkaapissa kaksi tuntia.

5. Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluastialle
ja koristele haluamallasi
tyylillä. Vain mielikuvituksesi
on rajana koristelussa!

Ohje Elina Hovi, Kotka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Minttu-mansikkakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X