Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Minttu-raparperihillo

Raparperin kanssa säilötty minttu säilyttää pakastimessa arominsa. Hillo sopii tarjottavaksi lampaan ja muiden liharuokien kanssa.

Ainekset

Minttu-raparperihillo:

  • 500 g raparperia
  • 1 dl vettä
  • 250 g hillosokeria
  • 25 g tuoreita mintunlehtiä

Valmistusohje

Tällä ohjeella valmistat noin 5 dl minttu-raparperihilloa.

1. Kuori paksuimmat raparperit ja pilko paloiksi. Nosta raparperit ja vesi kattilaan ja keitä muutama minuutti, kunnes raparperit pehmenevät.

2. Lisää sokeri samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Sekoita välillä. Jäähdytä hillo.

3. Silppua mintunlehdet hyvin hienoksi ja lisää jäähtyneeseen hilloon. Pakasta minttu-raparperihillo pienissä rasioissa.

Vinkki: Minttu-raparperihilloa voi käyttää vaikka kakkujen täytteenä tai smoothieissa. Hillo sopii tarjottavaksi myös pääsiäislampaan ja muiden liharuokien kanssa.

Resepti: Aira Björkman, Järvenpää


Kommentoi

Kommentoi juttua: Minttu-raparperihillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.