Minttu-raparperihillo
Raparperin kanssa säilötty minttu säilyttää pakastimessa arominsa. Hillo sopii tarjottavaksi lampaan ja muiden liharuokien kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Minttu-raparperihillo:
- 500 g raparperia
- 1 dl vettä
- 250 g hillosokeria
- 25 g tuoreita mintunlehtiä
Valmistusohje
Tällä ohjeella valmistat noin 5 dl minttu-raparperihilloa.
1. Kuori paksuimmat raparperit ja pilko paloiksi. Nosta raparperit ja vesi kattilaan ja keitä muutama minuutti, kunnes raparperit pehmenevät.
2. Lisää sokeri samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Sekoita välillä. Jäähdytä hillo.
3. Silppua mintunlehdet hyvin hienoksi ja lisää jäähtyneeseen hilloon. Pakasta minttu-raparperihillo pienissä rasioissa.
Vinkki: Minttu-raparperihilloa voi käyttää vaikka kakkujen täytteenä tai smoothieissa. Hillo sopii tarjottavaksi myös pääsiäislampaan ja muiden liharuokien kanssa.
Resepti: Aira Björkman, Järvenpää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Minttu-raparperihillo