
Minttusuklaakakku
Minttusuklaakakku on ihanan suklainen herkkupala, jossa on suloisia minttusuklaasattumia. Suklaaseen dipatut mansikat koristavat minttusuklaakakun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Minttusuklaakakku:
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 56 g Minttu-Dajm-suklaata
Pinnalle
- sulatettua suklaata ja valkosuklaata
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
Minttusuklaakakku leivotaan näin:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24 cm). Sulata voi ja paloiteltu suklaa vesihaude-kattilassa. Anna jäähtyä.
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kupissa.
3. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos ja jauhot sekä lopuksi rouhittu minttusuklaa.
4. Paista minttusuklaakakkua 200–asteisessa uunissa puolisen tuntia. Koristele minttusuklaakakku sulatetulla suklaalla ja tarjoa suklaaseen tai valkosuklaaseen kastettujen mansikoiden kanssa. Voit tarjota minttusuklaakakun lisänä jäätelöä tai kermavaahtoa.
Vinkki: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin
Lue myös Anna.fi: Näin helposti leivotaan ihana ranskalainen suklaakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Minttusuklaakakku