Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Minttusuklaakakku

Minttusuklaakakku on ihanan suklainen herkkupala, jossa on suloisia minttusuklaasattumia. Suklaaseen dipatut mansikat koristavat minttusuklaakakun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Minttusuklaakakku:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 56 g Minttu-Dajm-suklaata

Pinnalle

  • sulatettua suklaata ja valkosuklaata
  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

Minttusuklaakakku leivotaan näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24 cm). Sulata voi ja paloiteltu suklaa vesihaude-kattilassa. Anna jäähtyä.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kupissa.

3. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos ja jauhot sekä lopuksi rouhittu minttusuklaa.

4. Paista minttusuklaakakkua 200–asteisessa uunissa puolisen tuntia. Koristele minttusuklaakakku sulatetulla suklaalla ja tarjoa suklaaseen tai valkosuklaaseen kastettujen mansikoiden kanssa. Voit tarjota minttusuklaakakun lisänä jäätelöä tai kermavaahtoa.

Vinkki: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin

Lue myös Anna.fi: Näin helposti leivotaan ihana ranskalainen suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Minttusuklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.