Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pätkis-mokkapalat

Pätkismokkapalat ovat verraton herkku lastenkutsuilla, juhlissa sekä ehdoton hitti joulumyyjäisissä. Nyt mokkapalat leivotaan entistä herkullisemmiksi minttusuklaasta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Pätkismokkapalat, taikina

  • 140 g Pätkis-suklaamakeispaloja
  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Pätkismokkapalat, kuorrutus

  • 5 dl tomusokeria
  • 4 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • 4 rkl vahvaa, kylmää kahvia
  • 1 ½ rkl kaakaojauhetta
  • ¼ tl piparminttuaromia

Pätkismokkapalat, pinnalle

  • 1 rkl nonparelleja

Valmistusohje

Pätkismokkapalat leivotaan helposti näin:

1. Hienonna suklaamakeiset. Sulata rasva kattilassa, lisää hienonnetut makeiset ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi joukkoon rasva-suklaaseos.

2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa ja kaada hieman jäähtyneen, kypsän pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle nonparellit.

4. Kun kuorrutus on kovettunut, leikkaa levy terävällä veitsellä neliön muotoisiksi paloiksi. Koristele pätkismokkapalat nonparelleilla tai  haluamallasi tavalla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/2016.

Myös nämä kuorrutetut leivokset valmistuvat näppärästi uuninpellillä:

Vaaleat mokkapalat

Vaaleat mokkapalat

Porkkanaleivokset

Porkkanaleivokset uunipellillä

pekaanipalat

Pekaanipalat

Ruoka.fi: Karpalopalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pätkis-mokkapalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.