
Misokeitto
Misokeitto on katuruokaa tyyppillisimmillään. Japanissa sameaa misokeittoa tarjoillaan joka aterialla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Misokeitto
- 1 ½ l vettä
- 1 ps (5 g) dashijauhetta
- 100 g siitake- tai herkkusieniä
- 2-3 kpl kiinankaalin lehteä
- 3 vartta hienonnettua kevätsipulia
- 4 rkl misotahnaa
Seesami-tofukuutiot
- noin 150 g tofua
- 2 rkl mustia seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Misokeitto tehdään näin helposti ja nopeasti:
Misokeitto valmistetaan soijapaputahnasta. Jos aika on kortilla, nopea misokeitto syntyy marketeista löytyvästä misokeittomaustetahnastasta.
1. Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon dashijauhe. Puhdista ja viipaloi sienet. Pilko kiinankaali ja kevätsipulit. Lisää kasvikset keittoon ja anna kiehua muutama minuutti.
2. Nosta hieman lientä pieneen kulhoon ja liota joukkoon misotahna. Siirrä keittokattila syrjään ja lisää joukkoon myös misoliuos.
3. Valuta ja kuutioi tofu ja kierittele kuutiot seesaminsiemenissä. Tarjoile höyryävä misokeitto tofukuutioiden kanssa. Misokeiton lisukkeeksi sopivat myös katkaravut, erilaiset kalat, simpukat, retikka, wakame-merilevä ja perunat.
Katso myös: Japanilainen lohikulho
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pho-keitto ei jätä ketään kylmäksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Misokeitto