Reseptit
2
Kiitos

Moderni vispipuuro kaurasta

Kaura on superraaka-aine, josta kekseliäisyydellä ja ripauksella mielikuvista valmistui tämä herkullinen moderni versio vispipuurosta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl puolukoita
2 dl puhtikaurapuuteria
se on hienoksi jauhettua täysjyväkauraa (myydään omassa pahvipurkissa jauhohyllyssä)
3 dl kylmää kauramaitoa tai kookosmaitoa
1 rkl hunajaa

Valmistusohje

  1. Moderni vispipuuro tehdään tietenkin kotimaisesta kaurasta.
  2. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa nopeasti. Käytä kylmää nestettä. Puhtikaura sekoittuu parhaiten kylmään nesteeseen. Surauta ainekset nopeasti yhteen. Mitä pidempään seosta pyörittää, sitä tahmeampi siitä tulee.
  3. Syö heti tai lusikoi astiaan ja pidä kylmässä ennen syömistä. Moderni vispipuuro maistuu parhaalta kylmänä. Puhtikaura jämäköityy viilentyessään, mutta modernin vispipuuron kohdalla tämä on tarkoituskin.
  4. Huom! Puhtikaura valittiin Vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2016.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Moderni vispipuuro kaurasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X