
Vispipuuro kaurasta
Kaura on superraaka-aine, josta kekseliäisyydellä ja ripauksella mielikuvista valmistui tämä herkullinen moderni versio vispipuurosta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 2 dl puolukoita
- 2 dl puhtikaurapuuteria
- se on hienoksi jauhettua täysjyväkauraa (myydään omassa pahvipurkissa jauhohyllyssä)
- 3 dl kylmää kauramaitoa tai kookosmaitoa
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
- Moderni vispipuuro tehdään tietenkin kotimaisesta kaurasta.
- Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa nopeasti. Käytä kylmää nestettä. Puhtikaura sekoittuu parhaiten kylmään nesteeseen. Surauta ainekset nopeasti yhteen. Mitä pidempään seosta pyörittää, sitä tahmeampi siitä tulee.
- Syö heti tai lusikoi astiaan ja pidä kylmässä ennen syömistä. Moderni vispipuuro maistuu parhaalta kylmänä. Puhtikaura jämäköityy viilentyessään, mutta modernin vispipuuron kohdalla tämä on tarkoituskin.
- Huom! Puhtikaura valittiin Vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2016.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vispipuuro kaurasta