Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vispipuuro kaurasta

Kaura on superraaka-aine, josta kekseliäisyydellä ja ripauksella mielikuvista valmistui tämä herkullinen moderni versio vispipuurosta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 2 dl puolukoita
  • 2 dl puhtikaurapuuteria
  • se on hienoksi jauhettua täysjyväkauraa (myydään omassa pahvipurkissa jauhohyllyssä)
  • 3 dl kylmää kauramaitoa tai kookosmaitoa
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

  1. Moderni vispipuuro tehdään tietenkin kotimaisesta kaurasta.
  2. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa nopeasti. Käytä kylmää nestettä. Puhtikaura sekoittuu parhaiten kylmään nesteeseen. Surauta ainekset nopeasti yhteen. Mitä pidempään seosta pyörittää, sitä tahmeampi siitä tulee.
  3. Syö heti tai lusikoi astiaan ja pidä kylmässä ennen syömistä. Moderni vispipuuro maistuu parhaalta kylmänä. Puhtikaura jämäköityy viilentyessään, mutta modernin vispipuuron kohdalla tämä on tarkoituskin.
  4. Huom! Puhtikaura valittiin Vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2016.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vispipuuro kaurasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.