Modernit makkaraperunat
Modernit makkaraperunat syntyvät peruna- ja juureslohkoista sekä mausteisesta makkarasta. Raakamakkaroiden kypsennys vie hieman enemmän aikaa, mutta koko ateria valmistuu kätevästi kerralla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Modernit makkaraperunat
- 6-8 keskikokoista perunaa
- 2-3 porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 2 punasipulia
- 1 tl valkosipulirouhetta
- 1 tl kuivattua timjamia
- ½ tl chilijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 400 g bratwurstia
Valmistusohje
Modernit makkaraperunat syntyvät näin helposti.
1. Pese ja kuori perunat ja juurekset. Leikkaa perunat lohkoiksi ja juurekset paksuhkoiksi suikaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. 2. Lado kasvikset laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle mausteet ja pirskota joukkoon oliiviöljyä. Kääntele kasviksia, jotta mausteet ja öljy sekoittuvat tasaisesti. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. 3. Paloittele sillä aikaa makkarat 2-3 osaan ja lisää vuokaan kasvisten päälle. Jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja makkarat kypsiä.
Katso myös: Helpot uunijuurekset
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Chorizo-pyttipannu vuohenjuustokreemillä on kelpo perjantaiherkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Modernit makkaraperunat
Paistoaika 25 minuuttia + 10 minuuttia ei riitä saamaan perunoita kypsiksi. Jos haluaa syödä varmasti kypsiä ja pehmeitä juureksia, kannattaa ohjeen paistoaika vähintäänkin tuplata.